Μετοχικό Ταμείο Στρατού: ΒΟΜΒΑ Κόβονται μέρισμα, ΒΟΕΑ και βοηθήματα στα στελέχη από την διάταξη που παραλήφθηκε στο νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

Η διάταξη που βρισκόταν στο άρθρο 8 όταν το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ πήγε στην διαβούλευση απεσύρθη, με αποτέλεσμα, μέρισμα, ΒΟΕΑ και βοηθήματα να βρίσκονται κυριολε΄τικά στον αέρα.

Το άρθρο 8 περιείχε διάταξη με την οποία το Μετοχικό Ταμείο Στρατού συμμορφωνόταν στα νέα κλιμάκια που έχουν προκύψει από το Ειδικό Μισθολόγιο που καθιερώθηκε τον Απρίλιο του 2017 για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας με το νόμο 4472/2017.

Με την ψήφισή του έπρεπε εκ νέου να προσδιοριστούν τα μερίδια που αντιστοιχούν σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο προς αντικατάσταση των μεριδίων που ίσχυαν με το παλαιό μισθολόγιο.

Ωστόσο, έχουν περάσει 3,5 χρόνια και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στα δεδομένα, με αποτέλεσμα να δίνει προκαταβολές με προσωρινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, κάτι που ουσιαστικά κινείται στα όρια της νομιμότητας.

Το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας έχουν ήδη προσαρμοστεί τον Ιούλιο του 2018 με ρύθμιση που έγινε στο νόμο 4557/2018.

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού δεν έχει συμμορφωθεί με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα όλα τα μερίσματα, η καταβολή του ΒΟΕΑ και των βοηθημάτων προς τους μερισματούχους του ταμείου.

Η διάταξη φαίνεταινα έχει «Σκοντάψει» στην πρώτη παράγραφο που αφορούσε τους υπαξιωματικούς και είχαν διατυπωθεί γι αυτές πλείστες αντιρρήσεις.

Ωστόσο φαίνεται ότι η βιασύνη να κατέβει το νομοσχέδιο για να προχωρήσει η αναβάθμιση των F-16 έκανε την πολιτική ηγεσία να αφαιρέσει την διάταξη που αφορά το προσωπικό, προτιμώντας να διακινδυνεύσει τα μερίσματα και το ΒΟΕΑ παρά τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι παροχές του ΜΤΣ προφανώς δεν μπορούν αιωνίως να δίνονται με ευθύνη του ΔΣ χωρίς να βασίζονται σε κάποια νομοθεσία και με αυτή την έννοια εάν δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος αργά ή γρήγορα τα μερίσματα, τα βοηθήματα και το ΒΟΕΑ θα κοπούν μέχρι να πειλυθεί το πρόβλημα.

Δείτε τι προέβλεπε η διάταξη που βρήκε στη διαβούλευση, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»