Αγωγή εκατομμυρίων κατά της Πειραιώς PICAR την τελευταία ημέρα του χρόνου κατέθεσε το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, ζητώντας αύξηση του μισθώματος


Το μίσθωμα που λαμβάνει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού για το οικοδοµικό τετράγωνο µεταξύ των οδών Σταδίου, Βουκουρεστίου, Πανεπιστηµίου και Αµερικής στο κέντρο της Αθήνας, στην πιο ακριβή περιοχή της Αθήνας είναι μόλις 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Με την αγωγή που κατέθεσε επιδιώκει τουλάχιστον τον τριπλασιασμό του μισθώματος, προς όφελος των μερισματούχων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr το ΜΤΣ ζητάει είτε να αυξηθεί το μηνιαίο μίσθωμα, είτε να καταβάλλει η εταιρία PICAR του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς 21 εκατομμύρια το χρόνο.

Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Ανακοινώνεται ότι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού κατέθεσε την 30/12/2019 αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία

«PICAR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ»

προκειμένου να αναπροσαρμοσθεί το καταβαλλόμενο σήμερα μίσθωμα του εν τω ιστορικώ περιγραφόμενου μισθίου για το χρονικό διάστημα από της επιδόσεως της παρούσης έως και την 31/12/2021.

Ο Πρόεδρος ΔΣ/ΜΤΣ

Ταξχος ε.α. Κουτσογιαννόπουλος Χρήστος

Realshave.gr

Ποια είναι η εταιρία PICAR της Πειραιώς

Η εταιρεία έχει αναλάβει την αποκατάσταση, αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του µεγάρου CityLink συνολικού εµβαδού 65.000 τ.µ., που καλύπτει το οικοδοµικό τετράγωνο µεταξύ των οδών Σταδίου, Βουκουρεστίου, Πανεπιστηµίου και Αµερικής στο κέντρο της Αθήνας, έως το έτος 2052.

Οι χρήστες του µεγάρου CityLink περιλαµβάνονται στους πλέον αξιόπιστους και γνωστούς στην ελληνική και την παγκόσµια αγορά, και προσδίδουν ιδιαίτερο κύρος στο συγκρότηµα και στην εταιρεία.

Το CityLink φιλοξενεί:

  • τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς,
  • τα Αττικά Πολυκαταστήµατα,
  • τα θέατρα «Παλλάς», «Αλίκη» και «Μικρό Παλλάς»,
  • το Health Club Spa Holmes Place Athens
  • χώρους εστίασης: Zonars, Clemente, Pasaji, Salon de Bricolage, ILiOS
  • εµπορικά καταστήµατα γνωστών διεθνών οίκων.

Συγκεντρωτικά σε τ.μ.: Πολυκατάστημα, 24.517 τ.μ., Γραφεία, 13.442 τ.μ. , Εστίαση και ψυχαγωγία, 14.237 τ.μ. , Εμπορικά καταστήματα, 3.098 τ.μ.

Τέλος, η Picar συμμετέχει με ποσοστό 5,88%, στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ

η οποία δραστηριοποιείται στη διαχείριση και εκμετάλλευση των πολυκαταστημάτων Attica, Attica Golden στο Μαρούσι και Attica Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη,

έχοντας συνάψει σημαντικές συνεργασίες με γνωστούς οίκους μόδας, καλλυντικών και αξεσουάρ.
Προηγούμενο άρθροΣτρατιωτικός συνελήφθη για βανδαλισμό ιστορικού μνημείου
Επόμενο άρθροΠρωτοχρονιά 2020: Τι παραλαμβάνει ο νέος χρόνος – Ανασκόπηση
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).