Κύπριοι αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύτηκαν στο Ισραήλ – Αρχηγός ΓΕΕΦ στρατηγός Λεοντάρης απένειμε τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης


Στις 29 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διοίκησης Καταδρομών στο Στρατόπεδο “ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ”, τελετή απονομής πιστοποιητικών εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστού στατικού ιμάντα σε 1 Αξιωματικό και 23 Συμβασιούχους Οπλίτες της Διοίκησης Καταδρομών οι οποίοι παρακολούθησαν τη βασική εκπαίδευση στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών του Ισραήλ.

Τα πιστοποιητικά απένειμε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.

Ο Διοικητής Καταδρομών Σχης (ΠΖ) Σολωμός Σολωμού στην Ημερησία Διαταγή του κάλεσε τους Νέους Αλεξιπτωτιστές να αισθάνονται υπερήφανοι για την επιτυχία τους, η οποία ήταν αποτέλεσμα μιας απαιτητικής και εξειδικευμένης εκπαίδευσης και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκπαίδευσής τους.

Οι νέοι Κύπριοι Αλεξιπτωτιστές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του στρατηγού Λεοντάρη, ο οποίος  σημείωσε ότι η εν λόγω εκπαίδευση

Realshave.gr

εντάσσεται στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας, που σκοπό έχει την αποκόμιση εμπειριών μέσα από την συνεκπαίδευση με μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ.

Κύπριοι αλεξιπτωτιστές: Τι τους είπε ο στρατηγός Λεοντάρης

Επιπλέον, ο Στρατηγός Λεοντάρης ανέφερε ότι ο σκοπός της ΕΦ είναι να μετατρέψει όλα τα μικρά «ΕΓΩ» σε ένα μεγάλο «ΕΜΕΙΣ» και απευθυνόμενος προς τους Αλεξιπτωτιστές και τους Καταδρομείς τόνισε ότι «ΕΣΕΙΣ είστε η αιχμή του δόρατος των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΦ».

Κλείνοντας, ο Αρχηγός της ΕΦ πρόσθεσε ότι το ΓΕΕΦ θα συνεχίσει την παροχή και ταυτόχρονα την περαιτέρω αναβάθμιση ευκαιριών υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης για το προσωπικό του Στρατεύματος.