Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε ξεκινάει – Δικαιούχοι Πίνακας έκπληξη από τις αναζητήσεις της google, δείχνει ότι πλέον ο κόσμος δεν το περιμένει

Είθισται η αναζήτηση στην google για το κοινωνικό μέρισμα κάθε χρόνο να είναι αυξημένη μέσα στον Δεκέμβριο, όσο πλησιάζει η ώρα για να δοθεί. Τα ερωτήματα που ο κόσμος θέτει έχουν συνήθως αυτή τη μορφή: κοινωνικό μέρισμα 2019 πότε ξεκινάει, κοινωνικό μέρισμα δικαιούχοι κλπ.

Όπως είναι γνωστό φέτος το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα λάβουν μόνο 200.000 δικαιούχοι σε αντίθεση με τα εκατομμύρια των δικαιούχων που είχαν λάβει το επίδομα αυτό τις προηγούμενες χρονιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: 

Κοινωνικό μέρισμα 2019: €700 θα πάρουν 250.000 Δικαιούχοι Ποιες Προϋποθέσεις ανακοίνωσε ο υπουργός

Όσο κι αν καταβάλλεται προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να περάσει την εικόνα της γενναιόδωρης παροχής, φαίνεται ότι αυτή πέφτει στο κενό.

Ο κόσμος έχει χάσει πλέον το ενδιαφέρον του, καθώς όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από τα google trends, οι αναζητήσεις για πληροφορίες σχετικές με το κοινωνικό μέρισμα, δεν φθάνουν ούτε στο 30% των αναζητήσεων που έγιναν τις δυο προηγούμενες χρονιές

Δείτε το σχετικό γράφημα:

 

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε ξεκινάει παραμένει άγνωστο

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προσδιορίσει ούτε το ύψος του, ούτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πάντως διευκρίνησε ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2019, καθώς δεν έχουν όλοι IBAN.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των δικαιούχων είπε ότι θα υπάρχει και άλλο κριτήριο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια, ενώ επιβεβαιώσε ότι το ποσό θα φτάνει έως και τα 1000 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Για το επίδομα θέρμανσης ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι προχώρησαν φέτος σε μεγάλη αλλαγή και δίνετε η δυνατότητα να λάβουν το επίδομα περισσότεροι δικαιούχοι, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο καταβολής πρόσθετου επιδόματος θέρμανσης στις αρχές του 2020.