Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ελάχιστοι Δικαιούχοι αναμένεται να το λάβουν – Ενδέχεται να μην λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι

Ανώμαλη προσγέιωση φέτος για όσους περίμεναν ένα «δώρο» για τα χριστούγεννα με το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν αύριο 4 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι του που θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα το 2019 δεν θα ξεπερνούν τις 200.000 σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που δίνονταν σε εκατομμύρια πολίτες χαμηλού βιοτικού επιπέδου.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Δεδομένου του ελάχιστου αριθμού δικαιούχων ενδέχεται να μην ανοίξει καν η πλατφόρμα, αλλά να δοθούν στους δικαιούχους ΚΕΑ απ’ ευθείας. Όπως και να έχει οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με τις ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τους 1.200.000 που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα πέρυσι, προβλέπεται φέτος να το λάβουν περίπου 200.000.

Αναμένεται να μην λάβουν καθόλου μέρισμα όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και ένα μεγάλο μέρος όσων λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης(ΚΕΑ).

Συγκεκριμένα το κοινωνικό μέρισμα 2019 από 710 εκ. ευρώ πέρυσι, μόλις και μετά βίας θα φτάσει περίπου τα 200 εκ. φέτος.

Και από αυτά τα 200 εκ. ευρώ θα λάβουν κατά κύριο λόγο 200 ευρώ έως το πολύ 1000 ευρώ τρεις κατηγορίες: οι οικονομικά πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια άνεργους, από τις πολύτεκνες οικογένειες και από τις οικογένειες με εξαρτώμενα παιδιά ΑΜΕΑ.

Οικονομικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι παρά την πρωτοφανή υπερφορολόγηση της οικονομίας και κυρίως της κοινωνίας, τελικά το μέρισμα που απομένει είναι ψίχουλα, όσο και αν προβάλλεται ως δικαιολογία η “13η σύνταξη” που καταβλήθηκε το Πάσχα, η μικρή μείωση του ΕΝΦΙΑ και η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.

Και όλα δείχνουν ότι το κοινωνικό αυτό μέρισμα, μάλλον, είναι το τελευταίο που δίδεται.

Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες χαμηλοσυνταξιούχων, που έχουν χάσει το ΕΚΑΣ και ανέργων, που είχαν ελπίσει ότι θα έχουν κάτι να δώσουν στα εγγόνια

και να περάσουν με λίγη χαρά τις γιορτές, βλέπουν μπροστά τους την απελπιστική μιζέρια, όταν άλλοι θα περάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μέσα στη χλιδή και στα πιο ακριβά ξενοδοχεία!