Καιρός Χριστούγεννα 2019: Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά 2020 Χριστούγεννα βορχή κρύο καιρός

Καιρός Χριστούγεννα 2019: Τι καιρό θα κάνει στις γιορτές – Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τις 25 Δεκεμβρίου και τι δείχνουν τα στοιχεία για την Πρωτοχρονιά 2020

Κρύο και βροχή ή καλοκαιρία; Δώδεκα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα 2019 οι γνώμες των μετεωρολόγων δεν συμπίπτουν για τον καιρό που θα κάνει.

Άλλοι βλέπουν πανευρωπαϊκή καλοκαιρία και άλλοι βροχές και κρύο. Τα μετεωρολογικά δεδομένα δεν είναι σταθερά και οι αλλαγές που μελετούν οι μετεωρολόγοι τους κάνουν να συμπεράνουν διαφορετικά πράγματα.

Καιρός Χριστούγεννα 2019: Τι καιρό θα κάνει

Ας δούμε τι υποστηρίζουν:

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι καλός, χωρίς μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χωρίς χιόνια.

«Παρόλο που είναι σχετικά ακόμη νωρίς για την ημέρα των Χριστουγέννων, όλα τα προγνωστικά στοιχεία, όχι μόνο στη χώρα μας, δείχνουν ότι μέχρι τις 22, 23, 24 και ανήμερα των Χριστουγέννων να έχουμε πανευρωπαϊκή καλοκαιρία.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν τον καιρό να κυλά ομαλά και μάλλον πιο ζεστό από τα κανονικά», είπε χαρακτηριστικά στο δελτίο καιρού ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη εκδοχή, του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος αναφέρει ότι εκείνες οι μέρες των Χριστουγέννων θα είναι ψυχρές ακόμα και στα πεδινά.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ένα ψυχρό κύμα κινείται από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας διαμορφώνοντας έναν γενικά ψυχρό καιρό, με τα χιόνια αν επαληθευτούν τα στοιχεία να κατεβαίνουν και κάτω από τα βουνά μας.

Καιρός: Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά 2020

Οι μετεωρολόγοι βλέπουν κακοκαιρία για την επόμενη εβδομάδα των των Χριστουγέννων.

Το βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρές βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά ακόμα και σε ημιορεινές, ίσως και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε πολλές περιοχές της χώρας ντυμένες στα λευκά.

Βεβαίως οι μετεωρολόγοι κρατούν επιφυλάξεις για αυτή την πρόγνωση, η οποία είναι μακροχρόνια κι έτσι επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να είναι ασφαλής.