Ο Καιρός τα Χριστούγεννα 2019 και την Πρωτοχρονιά 2020 Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις – Πότε κλείνουν τα σχολεία


Χριστούγεννα 2019: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Χριστούγεννα 2019: Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι για το 2019. Αυτό παράλληλα θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών για τους μαθητές όλης της χώρας.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουν στις 24 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσουν έως τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Οι διακοπές των δύο εβδομάδων ξεκινούν από τις 24 Δεκεμβρίου, ισχύουν και για τα παιδιά που πηγαίνουν σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει μετά και τον εορτασμό των Θεοφανείων, με τα μαθήματα να ξεκινούν εκ νέου την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020.

 

Καιρός Χριστούγεννα 2019

Ο μετεωρολόγος Καντερές μιλώντας στο iefimerida.gr ανέφερε ότι από αύριο και έως την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει φθάνοντας τους 18,19 και 20 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες άνω του κανονικού επιπέδου για την εποχή.

Μάλιτα, ο κ. Καντερές κάνει λόγο για Αλκυονίδες ημέρες τονίζοντας ότι το φαινόμενο αυτό της… θερμής εισβολής μέσα στο Δεκέμβριο δεν είναι ασυνήθιστο.

Για το άλλο Σαββατοκύριακο προς Δευτέρα, ο Νίκος Καντερές προβλέπει μεταβολή του καιρού με συννεφιά, βροχές και ισχυρούς νοτιάδες.

Την ερχόμενη Δευτέρα προβλέπει να φεύγει το σύστημα αυτό και σε μια πρώτη, πρόωρη εκτίμηση του καιρού των Χριστουγέννων ο κ. Καντερές λέει ότι προς το παρόν αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν φαίνεται κακοκαιρία, δεν φαίνονται κρύα δεν φαίνονται χιόνια.

Με άλλα λόγια ο Νίκος Καντερές δεν προβλέπει -προς το παρόν πάντα γιατί είναι αρκετά νωρίς- λευκά Χριστούγεννα.

Ο Καιρός την Πρωτοχρονιά 2020

Καιρός πρωτοχρονιά 2020: Οι μετεωρολόγοι βλέπουν κακοκαιρία για την επόμενη εβδομάδα των των Χριστουγέννων.

Το βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρές βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά,

αλλά ακόμα και σε ημιορεινές, ίσως και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε πολλές περιοχές της χώρας ντυμένες στα λευκά.

Βεβαίως οι μετεωρολόγοι κρατούν επιφυλάξεις για αυτή την πρόγνωση, η οποία είναι μακροχρόνια κι έτσι επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να είναι ασφαλής.