ΓΕΣ για Κυριακάτικα και αργίες: Δεν είναι βέβαιο ότι υπάρχουν λεφτά – Δημιουργία εντυπώσεων χωρίς βάση έλεγαν αρμόδιοι στο ΓΕΣ

Εσφαλμένες εντυπώσεις έχουν δημιουργηθεί από την δημοσίευση εγγράφου της εσωτερικής αλληλογραφίας του ΓΕΣ με το οποίο ερωτώνται οι οικονομικές υπηρεσίες για το ποσό

στο οποίο ενδέχεται να ανέλθει η πληρωμή των στελεχών σε περίπτωση που βρεθούν χρήματα από τα αδιάθετα για να τα δώσουν στα στελέχη.

Με λίγα λόγια το ΓΕΣ ρωτούσε τις οικονομικές υπηρεσίες να του πουν πόσο μπορεί να είναι το ποσό των χρημάτων για το 2019 για όσους έκαναν αργίες και Σαββατοκύριακα,

αποζημίωση η οποία έχει καταργηθεί, για να έχει μια ιδέα ώστε σε περίπτωση που τα αδιάθετα ποσά το καλύπτουν να δοθούν σαν δώρο στους στρατιωτικούς. Δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν είναι σε θέση να τα δώσει.

Η επιλογή των αργιών και των Κυριακάτικων και όχι ενός εφάπαξ δώρου, είναι για να γίνει πιο δίκαιη η «μοιρασιά» των αδιάθετων και όχι επειδή σκέφτεται το ΓΕΣ να δώσει αργίες και Κυριακάτικα χωρίς να υπάρχει νομική βάση.

Βέβαια από τη στιγμή που ακόμα οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες δεν έχουν απαντήσει, δεν γνωρίζουν και εάν θα είναι σε θέση να δώσουν αυτά τα χρήματα.

Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει η πρόθεση, αλλά προφανώς δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις. Θα πρέπει να βρεθεί και το χρήμα. Και είναι προφανής η παρερμηνεία του εγγράφου για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Το θέμα ωστόσο φέρνει στην επιφάνεια τα νυχτερινά τα οποία όταν νομοθετήθηκαν καταργήθηκε η αποζημίωση για τις αργίες.

Γιατί δεν αποφασίζει το ΓΕΣ αντί για Κυριακάτικα δωράκια να δώσει τα θεσμοθετημένα νυχτερινά; Ή έστω να πιέσει σοβαρά για την έκδοση της ΚΥΑ; 

Αυτό θα ήταν σοβαρή φροντίδα για το προσωπικό και όχι οι φωτοβολίδες για δωράκια.

 

 

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»

Προηγούμενο άρθροΗ Βουλή της Λιβύης μπλοκάρει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης
Επόμενο άρθροΚοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα Ημερομηνία – Αιτήσεις
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).