ΕΣΗΕΑ ΥΠΕΘΑ: «Χουντικό» παραλήρημα αξιωματικού Ζητά φίμωση του Τύπου

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζει το «χουντικό» παραλήρημα αξιωματικού του ΥΠΕΘΑ και ζητά από τον ΥΕΘΑ να πάρει θέση, καθώς ο υποσμηναγός υπηρετεί στο γραφείο του

Καταδικάζει τις δηλώσεις του υποσμηναγού Ηλία Κολλύρη εναντίον δημοσιογράφων διαπιστευμένων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η ΕΣΗΕΑ, με σημερινή ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για αστήρικτες κατηγορίες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να λάβει θέση, καθώς ο υποσμηναγός και συνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ, υπηρετεί στο γραφείο του.

Το τσουνάμι των αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει με τις δηλώσεις του ο κ. Κολλύρης περιλαμβάνει επίσης ερώτηση στην Βουλή από το ΚΚΕ και δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές, χρεώνοντάς τες στην Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το το «χουντικό» παραλήρημα αξιωματικού του ΥΠΕΘΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει τις δηλώσεις αξιωματικού, ο οποίος υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι οποίες είναι αστήριχτες και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Ο αξιωματικός, σε ομιλία του ζήτησε από τον υπουργό «να πετάξει έξω» από το υπουργείο δημοσιογράφους , ενώ διατύπωσε την άποψη ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την «κρίση και τις γνώσεις να κρίνουν αποφάσεις επιτελών και να παίρνουν θέσεις για εμπιστευτικά έγγραφα και μεταθέσεις».

Επιπλέον, διατύπωσε τη θεωρία ότι οι δημοσιογράφοι αποσπούν έγγραφα από επιτελείς μέσω απειλών.

Οι αστήριχτες κατηγορίες και οι πρωτοφανείς θέσεις θα μπορούσαν να προκαλούν και θυμηδία, όμως, από τη στιγμή που ο αξιωματικός υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας καλούμε την ηγεσία του υπουργείου να πάρει θέση.

Οι συνάδελφοι που καλύπτουν το συγκεκριμένο υπουργείο είναι έμπειροι και αντιλαμβάνονται τη σημασία και τη σοβαρότητα του αντικειμένου τους.

Εάν υπάρχουν κατακριτέες συμπεριφορές αρμόδια είναι τα Πειθαρχικά Συμβούλια της Ενώσεως και όχι οι αξιωματικοί.

Τέλος, για τις κατηγορίες ότι υπάρχουν 83 δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη της διαπίστευσης ανήκει στο υπουργείο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για επαγγελματίες συναδέλφους και όχι για πολίτες που υποδύονται τους δημοσιογράφους.