Επίθεση ΠΟΜΕΝΣ στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής και πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη.

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής και προεδρεύοντα της συνεδρίασης της Επιτροπής που συζητά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βουλευτή Θανάση Δαβάκη, έκανε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτρης Ρώτας.

Ο κ. Ρώτας ο οποίος με την ιδιότητα του συνδικαλιστή κλήθηκε να καταθέσεις τις απόψεις της Ομοσπονδίας του για τα θέματα του προσωπικού που περιέχει το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ,

ξεκινώντας την ομιλία του άρχισε να επιτίθεται στον κ. Δαβάκη, ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος της συνεδρίασης, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις που έκανε στην προηγούμενη συνεδρίαση «ατυχείς».

Ο πρόεδρος της συνεδρίασης, Θανάσης Δαβάκης αφού τον άφησε να εξαντλήσει το χρόνο που του διέθεσε το Κοινοβούλιο για να μιλήσει, απάντησε στον επισμηναγό Ρώτα, βάζοντάς τον στη θέση του.

«Αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου και μιλήσατε για ατυχείς δηλώσεις. Εγώ σέβομαι και εσάς και τον κ. Τσουκαράκη ως στρατιωτικούς και ως ανθρώπους.

Αυτό που κάνω και το οποίο χαρακτηρίσατε ως ατυχείς δηλώσεις, είναι ότι όταν προκαλούμαι μέσα στο Κοινοβούλιο περιγράφω την πραγματικότητα που υπάρχει μεταξύ των Ενώσεων.

Διχαστικό πνεύμα και διαίρει και βασίλευε. Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι».

Τέλος κατά τη διάρκεια της ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, υπό την πίεση της γενικής κατακραυγής ότι οι συνδικαλιστές υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού, και μετά από την δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι θα φύγουν οι συνδικαλιστές από το γραφείο του, έσπευσε να συμφωνήσει ότι οι συνδικαλιστές δεν πρέπει να υπηρετούν σε πολιτικά γραφεία.

Βεβαίως κατόπιν εορτής, αφού υπηρετούν εκεί από την εποχή Καμμένου….