Δαβάκης: Απάντηση – καταπέλτης στις προσβολές της ΠΟΜΕΝΣ

Θανάσης Δαβάκης: Απάντηση – καταπέλτης στην ΠΟΜΕΝΣ – Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής μίλησε για τις προσβολές στο πρόσωπό του

Την έντονη δυσφορία τους για τις απανωτές προσβολές των συνδικαλιστών της ΠΟΜΕΝΣ στο πρόσωπό του εξέφρασε σήμερα ο κ. Θανάσης Δαβάκης, λίγο πριν την τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής.

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ επισμηναγός Δ. Ρώτας χαρακτήρισε «ατυχείς δηλώσεις» κάποια σχόλια του προέδρου της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, ενώ την επόμενη ημέρα η ΠΟΜΕΝΣ με ανακοίνωσή της επέμεινε στον χαρακτηρισμό.

Αντιδρώντας ο κ. Δαβάκης αμφισβήτησε ευθέως το πόσους εκπροσωπεί η ΠΟΜΕΝΣ η οποία κλήθηκε στην Βουλή για να πει τις απόψεις της επί συγκεκριμένου νομοσχεδίου και όχι για να κρίνει από τα έδρανα της Βουλής τις ομιλίες των βουλευτών.

Παράλληλα έκανε λόγο για διχασμό των στρατιωτικών από ενέργειες των συνδικαλιστών, όπως οι διαρκείς και δημόσιες αντεγκλήσεις, και οι δικαστικές διαμάχες.

Επιπλέον υπογράμμισε τα προνόμια που απολαμβάνουν οι συνδικαλιστές, όπως το αμετάθετο, ο χρόνος διοικήσεως, με ελάχιστο όφελος αυτή την τριετία για το σύνολο των στρατιωτικών.

Επίσης επέκρινε το γεγονός ότι συνεχίζουν να υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, και απέδωσε αυτή τη μεταχείριση σε μικροπολιτικές του Πάνου Καμμένου, οι οποίες όμως συνεχίζονται ακόμα.

Δαβάκης: Απάντηση – καταπέλτης στις προσβολές της ΠΟΜΕΝΣ

Δείτε τι ακριβώς είπε ο κ. Δαβάκης από το βήμα της Βουλής:

«Κύριε πρόεδρε, οφείλω να ξεκινήσω τη σημερινή μου ομιλία με ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκαν προσκεκλημένοι την Δευτέρα. Και αφορά ένα στέλεχος των συνδικαλιστών των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο χαρακτήρισε κάποια στοιχεία της ομιλίας μου – γιατί δεν επρόκειτο περί δηλώσεων – ως «ατυχείς δηλώσεις».

Θέλω να ενημερώσω το Σώμα και τους νέους συναδέλφους ότι ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση εκείνου του νόμου, ο οποίος θεσμοθετούσε τον στρατιωτικό συνδικαλισμό με το περίφημο άρθρο 50,

το οποίο κατέκρινε σύμπασα τότε η Νέα Δημοκρατία, κατ’ εντολή της ηγεσίας, το νόμο 4407 του 2016, με τον οποίο ο κύριος Καμμένος θεσμοθέτησε τον στρατιωτικό συνικαλισμό,

είχα προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση, ότι το μέτρο αυτό θα είχε μόνο αρνητικές συνέπειες για την υπόθεση που λέγονται Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα είχα κάνει τις ακόλουθες τρεις προβλέψεις:

Πρώτον ότι ο συνδικαλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα επέφερε καμία ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των στελεχών μας. Αντιθέτως θα έπαιζε το ρόλο εικονικού υποκατάστατου της λήψης πραγματικών μέτρων υπέρ του προσωπικού.

Δεύτερον ότι θα οδηγούσε σε δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ των στελεχών που θα έσπερναν διχόνοια και θα έβλαπταν την εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάτι το οποίο το βλέπουμε με τις αντεγκλήσεις στα δικαστήρια και με όλα αυτά που συνθέτουν την εικόνα των συνδικαλιστών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και τρίτον, ότι θα ενεργούσε περισσότερο ως μικροπολιτικό όργανο της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα του κυρίου Καμμένου.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, οι εξελίξεις με έχουν δικαιώσει πλήρως. Οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις αναλώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου τους σε δικαστικές διαμάχες και ανούσιες δημόσιες αντεγκλήσεις οι οποίες μικρή σχέση έχουν με το στρατιωτικό ζητούμενο.

Τα στελέχη, οι χιλιάδες εννοώ των στελεχών, έχουν κερδίσει ελάχιστα, από τη λειτουργία των συνδικαλιστικών ενώσεων τα τελευταία τρία χρόνια. Αντιθέτως οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές που απολαμβάνουν ειδικών προνομίων, όπως το αμετάθετο, ο χρόνος διοικήσεως κι επιπλέον άλλες.

Όσον αφορά τις σχέσεις με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας, πρόσφατα μάθαμε για τον αριθμό των συνδικαλιστών που με απόφαση του προηγούμενου υπουργού του κ. Καμμένου στεγάζονταν στο γραφείο του μακριά από οποιαδήποτε μάχιμη στρατιωτική δραστηριότητα, κάτι το οποίο από ο,τι μαθαίνουμε συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Τέλος, θα ήθελα να επαναλάβω κι ένα ερώτημα που έχω θέσει στο παρελθόν σχετικά με τον συνδικαλισμό, για το οποίο κύριοι συνάδελφοι, δεν έχω πάρει καμία ξεκάθαρη απάντηση.

Πόσοι τελικά είναι οι εγγεγραμμένοι στρατιωτικοί στα πρωτοβάθμια σωματεία των ενόπλων δυνάμεων εν ονόματι των οποίων μιλούν οι κύριοι συνδικαλιστές και καλούνται σε αυτή την αίθουσα, τους οποίους συνεχίζω να σέβομαι και ως ανθρώπους και ως οντότητες και ως πολίτες….».

Armyvoice News @ArmyvoiceGR

Στρατιωτικά νέα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Οικογένειες στρατιωτικών, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ, Εθνικά Θέματα, Ειδήσεις για την Άμυνα και τη θητεία, Ενημέρωση για στρατιωτικούς και ένστολους, Ασφάλεια, Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνή, Πολιτική, αμυντικά θέματα

Share
Published by
Armyvoice News @ArmyvoiceGR

Τελευταία

  • ΧΡΗΣΙΜΑ

Τέλος Επιτηδεύματος Απαλλαγή 2020: Προϋποθέσεις – Δικαιούχοι

Τέλος Επιτηδεύματος Απαλλαγή: Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι οι επαγγελματίες που μπορούν να γλιτώσουν το χαράτσι στην εφορία το 2020 Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΧΡΗΣΙΜΑ

Ταμειακές μηχανές 2020: Υποχρεωτική αντικατάσταση – Taxisnet

Ταμειακές μηχανές 2020: Υποχρεωτική αντικατάσταση με νέες και δυνατότητα διασύνδεσης online των ταμειακών με το Taxisnet και την ΑΑΔΕ Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΧΡΗΣΙΜΑ

ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020 Πληρωμή – Νέοι Δικαιούχοι

ΚΕΑ Ιανουαρίου Πληρωμή: Νέοι Δικαιούχοι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 2020 - Πότε μπαίνουν χρήματα στις τράπεζες και στα ΑΤΜ Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΧΡΗΣΙΜΑ

Νέο ασφαλιστικό: Αλλαγές σε κύριες, επικουρικές, αναδρομικά

Νέο Ασφαλιστικό 2020: Οι πέντε μεγάλες αλλαγές που φέρνει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ασφαλιστικές εισφορές και αναδρομικά Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πήραν ΗΕΕ το Δεκέμβριο

Προσοχή: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν πήραν ΗΕΕ το Δεκέμβριο - Ανακοίνωση της ΠΟΕΣ γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα σε… Read More

21 Ιανουαρίου, 2020
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Δένδιας: Η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ φέρνει ειρήνη

Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ διασφαλίζει την ειρήνη, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος… Read More

21 Ιανουαρίου, 2020