4 Δεκεμβρίου Αγριεύει ο καιρός με χιόνια & βροχές Εορτολόγιο Σήμερα γιορτάζει η Αγία Βαρβάρα προστάτιδα του Πυροβολικού


Δυσμενείς αναμένεται να είναι οι συνθήκες οδικό δίκτυο της κεντρικής και βόρειας χώρας το πρωί της Τετάρτης 4/12 λόγω του παγετού καθώς και των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων που θα σημειώνονται, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo.

Στον χάρτη του Meteo μπορείτε να δείτε τις συνθήκες που αναμένουμε το πρωί της Τετάρτης

4 Δεκεμβρίου: Καιρός με χιόνια & βροχές Εορτολόγιο Αγία Βαρβάρα

[4 Δεκεμβρίου: Καιρός με χιόνια & βροχές Εορτολόγιο Αγία Βαρβάρα]

4 Δεκεμβρίου Ο Καιρός σήμερα με χιόνια και βροχές

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιόνια κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται έως το πρωί στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και αργότερα στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης έως το πρωί.

Η θερμοκρασία

  • στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 3 βαθμούς,
  • στην υπόλοιπη Μακεδονία από 0 έως 8 βαθμούς,
  • στη Θεσσαλία από 5 έως 10 βαθμούς,
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 14 βαθμούς,
  • στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11 βαθμούς,
  • στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς (στα Δωδεκάνησα έως 18 βαθμούς) και στη Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς.
  • Στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, γρήγορα όμως θα γίνουν βόρειοι 6 έως 8 μποφόρ.

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 και στα νοτιοδυτικά έως 8 με 9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα πνέουν από αναανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, και στον Πατραϊκό Κόλπο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

[4 Δεκεμβρίου: Καιρός με χιόνια & βροχές Εορτολόγιο Αγία Βαρβάρα]

 4 Δεκεμβρίου Εορτολόγιο: Αγία Βαρβάρα & Γιορτή Πυροβολικού

Εορτολόγιο: Η Αγία Βαρβάρα, γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της Συρίας το 290 μ.χ. και ήταν θυγατέρα του πολύ πλούσιου και φανατικού ειδωλολάτρη ΔιόσκουρουΣατράπη της Νικομήδειας, που το μίσος του για τους Χριστιανούς ήταν πολύ μεγάλο και τον οδηγούσε σε πράξεις εγκληματικές.

Αντίθετα, η Αγία Βαρβάρα γίνεται κρυφή Χριστιανή, από κάποια κρυφή Χριστιανή που ήταν στην υπηρεσία της, και όταν χρειάστηκε δεν δίστασε να φανερώσει το μυστικό της στον πατέρα της, αψηφώντας την οργή του.

Φυσικά ο σκληρός και άπονος Διόσκουρος, τυφλωμένος από τον φανατισμό του και μη μπορώντας να την συγχωρέσει, την παρέδωσε στον έπαρχο Μαρκιανό για να την τιμωρήσει.

Ο Μαρκιανός προσπάθησε να την κάνει να αλλάξει ιδέες υποβάλλοντας την σε φρικτά βασανιστήρια αλλά και εξευτελισμούς. Μετά τα φοβερά εκείνα βασανιστήρια, έκλεισε την Βαρβάρα στην φυλακή, πιστεύοντας ότι με ένα δεύτερο βασανισμό θα την έκανε να αλλάξει γνώμη.

Τα μεσάνυκτα το σκοτεινό κελί της Αγίας γέμισε με λαμπερό φως. Πάνω σ αυτό το λαμπερό φως παρουσιάστηκε ο Κύριος Ιησούς Χριστός που την όπλισε με δύναμη λέγοντας της:

– Μη φοβηθείς. Μη λυγίσεις. Εγώ θα είμαι πάντα μαζί σου.

Σε λίγο η Αγία δεν ένιωθε κανένα πόνο στο κορμί της και η πληγές της επουλώθηκαν. Ο Χριστός είχε κάνει το θαύμα του.

Ο Μαρκιανός τότε κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να νικήσει την πίστη της Αγίας και να την κάνει να προσκυνήσει τους ψεύτικους θεούς του. Τότε την έστειλε πίσω στον πατέρα της για να την τιμωρήσει με αποκεφαλισμό.

Ο Διόσκουρος τυφλωμένος από το μίσος του για τους χριστιανούς, δεν μπόρεσε πια να δει τη Βαρβάρα σαν κόρη του. Κατά την κρίση του, αφού ήταν Χριστιανή, ήταν άσπονδος εχθρός και έπρεπε να εξοντωθεί.

Όταν η Αγία προχωρούσε προς στο τόπο της Θυσίας της την διακατείχε μεγάλη αγαλλίαση και αξιοθαύμαστη ηρεμία.

Φθάνοντας στο τόπο της Θυσίας ο Διόσκουρος έσυρε το ξίφος του και αποκεφάλισε το σπλάχνο του, την ίδια του την κόρη.

Η Θεία Δίκη, με μορφή κεραυνού έκαψε τον άσπλαχνο πατέρα.