16η Μεραρχία: Νέα Ίμια στον Έβρο! Έστησαν τουρκική σημαία σε νησίδα

16η Μεραρχία: Νέα Ίμια στον Έβρο! Έστησαν τουρκική σημαία σε νησίδα οι Τούρκοι κλιμακώνοντας την προκλητικότητά τους εναντίον της Ελλάδας

Άγνωστοι έβαλαν την τουρκική σημαία στη νησίδα «Λούλου», η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο και ανήκει στην Ελλάδα, στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στην 16η Μεραρχία φέρνει στη δημοσιότητα το Evros-news.gr, το οποίο δημοσιεύει και τη φωτογραφία  με την τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η ιστοσελίδα, κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τουρκικής σημαίας και ενημέρωσε την ιστοσελίδα , στέλνοντας παράλληλα την συγκεκριμένη φωτογραφία, την οποία “τράβηξε” λίγο αργότερα με την βοήθεια τηλεφακού.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα www.evros-news.gr

Σύμφωνα πάντως με στρατιωτικές πηγές, η νησίδα στην 16η Μεραρχία βρίσκεται προσκολλημένη στην ανατολική πλευρά, μεσολαβεί το ποτάμι και στη συνέχεια αρχίζει η δυτική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμανε άμεσα συναγερμός στις στρατιωτικές αρχές. Ο Διοικητής του Δ’ Σώματος επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Καμπά και έγινε μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση.

Οι άγνωστοι πάντως πήραν την σημαία και έφυγαν, λένε οι πληροφορίες. Στρατιωτικές πηγές αποδίδουν το περιστατικό σε Τούρκους φαντάρους που ήθελαν να δημιουργήσουν κλίμα και όχι σε στοχευμένη ενέργεια.

16η Μεραρχία: Νέα Ίμια στον Έβρο! Έστησαν τουρκική σημαία σε νησίδα οι Τούρκοι κλιμακώνοντας την προκλητικότητά τους εναντίον της Ελλάδας