Συνοριοφύλακες προσλήψεις Πότε βγαίνει η προκήρυξη Δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τον Έβρο

Συνοριοφύλακες: Πότε βγαίνει η προκήρυξη

Άμεσες προσλήψεις σε συνοριοφύλακες έχει εξαγγείλλει η κυβέρνηση και σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε από τον Έβρο την ημερομηνία που θα βγει η προκήρυξη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.thrakinea.gr   ο υπουργός δήλωσε ότι η προκήρυξη για προσλήψεις σε συνοριοφύλακες βγαίνει στις 15 Δεκεμβρίου

και αφορά για την περιοχή του Έβρου στην πρόσληψη 400 ατόμων από την περιφέρεια ανατολικής μακεδονίας-θράκης στην οποία θα πριμοδοτούνται οι εβρίτες λόγω της εντοπιότητας.

Διαβάστε στο www.thrakinea.gr  ολόκληρη τη δήλωση Χρυσοχοϊδη.

Συνοριοφύλακες προσλήψεις σε Έβρο - νησιά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το κυβερνητικό σχέδιο για το μεταναστευτικό προβλέπει την δημιουργία «συνοριοφυλακής», με προσλήψεις στελεχών στα νησιά.

Πιο αναλυτικά αναμένεται να γίνουν 800 προσλήψεις προκειμένου να στελεχωθούν 5 νέα τμήματα της συνοριοφυλακής σε Λέσβο, Ρόδο, Σάμο, Χίο και Κω.

Παράλληλα υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν και υποκλιμάκια σε Λέρο, Καστελόριζο, Σύμη και άλλα νησιά. Αυτό θα κριθεί από την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών που παρατηρείται σε αυτά τα νησιά.

Η δημιουργία της συνοριοφυλακής στα νησιά είχε εξαγγελθεί το 2008 και δεν έγινε ποτέ, καθώς δεν προχώρησαν οι προσλήψεις.

Το 2017 το αίτημα επανήλθε με την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ. αλλά και πάλι η αρμοδιότητα που είχαν τα συγκεκριμένα τμήματα ήταν στην αποτροπή.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει και ενισχύσεις στον Έβρο με 400 προσλήψεις. Οι νέες προσλήψεις θα ενισχύσουν τα 7 τμήμα συνοριοφύλαξης στις Φέρες, το Σουφλί, το Χειμώνιο, το Διδυμότειχο, τους Μεταξάδες, τον Κυπρίνο και το Τυχερό.