Σώμα Υπαξιωματικών: Την πρόταση για λουκέτο στα ΑΣΣΥ σχολιάζει αξιωματικός εν αποστρατεία εξ υπαξιωματικών, αναφερόμενος  στην πρόταση Στεφανή

Γράφει ο Μελετιάδης Κωνσταντίνος Λοχαγός (ΦΠΖ) ε.α.

Σώμα Υπαξιωματικών: Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν επανειλημμένα δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αφορούν δηλώσεις και ενέργειες του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή Αλκιβιάδη

προκειμένου να αποκοπεί η βαθμολογική εξέλιξη των νέων αποφοίτων των σχολών Υπαξιωματικών

οι οποίοι θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό να ολοκληρώνουν την στρατιωτική τους υπηρεσία στον βαθμό του Αρχιλοχία ή του Ανθυπασπιστή και ορισμένοι ίσως εξ αυτών να εξελιχθούν βαθμολογικά ως Αξιωματικοί.

Ο κ. Υφυπουργός πρότεινε την δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών, προβάλλοντας μάλιστα το Αμερικάνικο μοντέλο.

Σώμα Υπαξιωματικών: Δεν χρειάζονται σχολές για υπαξιωματικούς

Όμως ούτε στην Αμερική ούτε πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει στρατιωτική σχολή για στελέχη που προορίζονται για καριέρα υπαξιωματικού. Ο λόγος είναι προφανής. Δ ε ν  χ ρ ε ι ά ζ ε τ α ι.

Εάν λοιπόν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία κρίνει ότι δεν απαιτούνται τα μεσαία βαθμολογικής εξέλιξης στελέχη που παράγουν αυτές οι σχολές, τότε θα πρέπει να τις καταργήσει .

Να θυμίσω ότι εδώ και σχεδόν 30 έτη τα συγκεκριμένα στελέχη εισάγονται στις σχολές μέσω πανελληνίων εξετάσεων με βάσεις που κατά καιρούς ξεπερνούν τα 17 χιλιάδες μόρια.

Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχουν σε κανέναν στρατό του κόσμου παρόμοια υψηλά κριτήρια κατάταξης στο στράτευμα για προσωπικό που δεν προορίζεται να στελεχώσει τα ανώτατα αξιώματα της ιεραρχίας, πόσο μάλλον για καριέρα υπαξιωματικού.

Οι Σχολές Υπαξιωματικών ουσιαστικά παράγουν μεσαία στελέχη του στρατού. Η Σχολή του Στρατού Ξηράς έχει 150 χρόνια ιστορίας .

Στελέχη της πολέμησαν και σκοτώθηκαν σε όλους τους ηρωικούς αγώνες τους έθνους. Μεταξύ των αποφοίτων της ήταν οι Στρατηγοί Νικόλαος Πλαστήρας και Ναπολέοντας Ζέρβας.

περιττή η στρατιωτική σχολή για καριέρα υπαξιωματικού. Άχρηστη τελείως και κοστοβόρα.

Πρόκειται για κατασπατάληση ανθρωπίνων πόρων. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν από άλλο μετερίζι πολύ περισσότερα στο έθνος ,την κοινωνία και την οικονομία.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»