Σακοράφα - ΠΟΕΣ: Κεραυνοί σε Στεφανή για το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης

Σακοράφα – ΠΟΕΣ: Κεραυνοί σε Στεφανή για το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης – Η πρώτη εμφάνιση σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο του ΥΦΕΘΑ «σκόνταψε» στα στοιχεία

 

Το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης έφερε με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα, μετά από τις αποκαλύψεις της ΠΟΕΣ.

Επισημαίνοντας ότι είναι το μοναδικό στρατιωτικό νοσοκομείο στην Κρήτη η κ. Σακοράφα σκιαγράφησε τις επιπτώσεις από την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Μάλιστα χαρακτήρισε ως ρατσιστική συμπεριφορά έναντι στους αποστράτους και στα Σώματα Ασφαλείας τον αποκλεισμό τους από τα επείγοντα περιστατικά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης λόγω της έλλειψης γιατρών.

Η κα. Σακοράφα θεωρεί ότι με τα δεδομένα αυτά το Ναυτικό Νοσομοκείο Κρήτης « αδυνατεί να ανταποκριθεί στον δεδομένο προορισμό του» και πλέον η κατάσταση «ενέχει ανά πάσα στιγμή σοβαρούς κινδύνους για κάθε είδους περιστατικά που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν δεόντως»,

ενώ παράλληλα «δημιουργεί τη μέγιστη ανησυχία αλλά και απογοήτευση στον κύκλο όλων των ενδιαφερομένων και των οικογενειών τους».

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής αμφισβήτησε την υποστελέχωση, όπως μπορείτε να δείτε στο video. Ωστόσο την απάντηση του ΥΦΕΘΑ Στεφανή αμφισβητεί η ΠΟΕΣ, λέγοντας ότι τα στοιχεία που παρουσίαζε ο υφυπουργός για το Ναυτικό Νοσομοκείο Κρήτης είναι λανθασμένα!

Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της, αμέσως μετά το video

 

 

 

ΠΟΕΣ: Κεραυνοί σε Στεφανή για το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης

Η ανακοίνωση – ανοικτή επιστολή στον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή από την ΠΟΕΣ είναι η ακόλουθη:

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την απάντησή σας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25 κα Σοφία Σακοράφα,

σχετικώς με την υποστελέχωση του ΝΝΚ, μετά από δημοσιοποίηση σήματος από το parakritika.gr και την ανάδειξη του θέματος από την Ομοσπονδία μας, με το σχετικό έγγραφό μας.

Απευθυνόμενη στην κα Σακοράφα, μεταξύ των άλλων, γνωρίσατε ότι: «όντως εκδόθηκε το δημοσιοποιημένο σήμα, το οποίο και ακυρώθηκε

(και έτσι αποκαταστάθηκε αυτό που αναφέρθηκε από την κα Σακοράφα) και άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας …

το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης εμπλέκεται σε χίλια δυο άλλα θέματα … δεν υπάρχει υποστελέχωση στο ΝΝΚ,

το αντίθετο μάλιστα … με τις διαταγές που δόθηκαν το καλοκαίρι και έχουν υλοποιηθεί ήδη, η στελέχωση αυξήθηκε κατά δύο (2) άτομα … επίσης προσετέθη ένας (1) γιατρός οπλίτης θητείας … να είστε σίγουροι ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως το θέμα …».

Επί των συγκεκριμένων δε ερωτήσεων που σας υπέβαλε στη δευτερολογία της η ερωτώσα ως άνω βουλεύτρια ουδεμία απάντηση δώσατε.

Κατόπιν των ανωτέρω και προς υποβοήθησή σας, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι:

Το καλοκαίρι του 2019 δεν μετακινήθηκε προς το ΤΕΠ κανείς ιατρός.

Τον Μάιο του 2019 επανατοποθετήθηκε μία (1) Ανθυποπλοίαρχος (ΥΙ) ιατρός, μετά από άδεια κυήσεως – ανατροφής τέκνου που είχε λάβει και έληξε.

Μέχρι τη 10.9.2019 υπηρετούσαν στο ΤΕΠ του ΝΝΚ τέσσερις (4) ιατροί βαθμού Ανθυποπλοιάρχου και ένας (1) ιατρός οπλίτης (ναύτης) θητείας.

Τη 12.9.2019 μετακινήθηκε προς το ΝΝΑ ένας (1) εκ των τεσσάρων (4) Ανθυποπλοιάρχων, για να συνεχίσει την ειδικότητά του.

Έτσι, στο ΤΕΠ παρέμειναν οι τρεις (3) Ανθυποπλοίαρχοι (ΥΙ) και ο ένας (1) ιατρός οπλίτης (ναύτης) θητείας, ο οποίος περί τα μέσα Οκτωβρίου 2019 έλαβε την άδεια απολύσεώς του.

Παράλληλα ο ένας (1) εκ των τριών (3) Ανθυποπλοιάρχων (ΥΙ), τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους δήλωσε παραίτηση. Αποτέλεσμα;

Τις υπηρεσίες Οκτωβρίου στο ΤΕΠ παρέμειναν να τις εκτελέσουν οι δύο (2) εναπομείναντες Ανθυποπλοίαρχοι.

Σε σύσκεψη που έλαβε χώρα τη 13.10.2019 μεταξύ εμπλεκομένων φορέων του ΝΝΚ αποφασίστηκε ότι οι δύο (2) Ανθυποπλοίαρχοι (ΥΙ) θα εκτελέσουν τις υπηρεσίες εναλλάξ μέχρι την 20.10.2019

και μετά (την 20.10.2019) θα εφημέρευε ο εκάστοτε Τμηματάρχης και οποιοδήποτε περιστατικό θα προσερχόταν στο ΤΕΠ να καταβαλλόταν κάθε προσπάθεια να απευθυνθεί (το περιστατικό) στο Κρατικό Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή φέρεται να μην έχει ενημερωθεί η ιεραρχία, εκτός ΝΝΚ.

Έτσι, την 21.10.2019 εκδίδεται το υπόψη σήμα, όπως δημοσιεύθηκε στο parakritika.gr, το οποίο μετά τη δημοσιοποίηση από την Ομοσπονδία μας

και το ερώτημα που κατατέθηκε από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, την 24.10.2019 ακυρώνεται, χωρίς ωστόσο να επιλύεται το πρόβλημα.

Την 26.10.2019 μετακινείται από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) ένας ιατρός οπλίτης (ναύτης) θητείας, ο οποίος απολύεται σε πέντε (5) μήνες.

Όσον αφορά την εκπαίδευση, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης δεν στέλνει προς εκπαίδευση κανέναν ειδικευόμενο ιατρό.

Επιπλέον, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι είκοσι δύο (22) ημέρες κάθε μήνα, δηλαδή τις καθημερινές, στο μικροβιολογικό εργαστήριο του ΝΝΚ

δεν εκτελεί υπηρεσία κανένα άτομο εκ του προσωπικού του μετά την 22.00΄, οπότε το υπόψη εργαστήριο φέρεται να μην μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενείς.

Αξιότιμε κε Υπουργέ, εάν όλα όσα ως άνω αναφέρουμε αποτελούν κανονικότητα τότε υπάρχει πρόβλημα.

Παρακαλούμε να ενσκύψετε στη στελέχωση του ΝΝΚ και εφόσον απαιτηθεί να ζητηθεί η επάνδρωσή του και από ιατρούς της ΝΑΤΟϊκής βάσης,

αφού το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης εξυπηρετεί περιστατικά της ΝΑΤΟϊκής βάσης στη Σούδα, αλλά και όλων των ΝΑΤΟϊκών αποστολών.