Πορεία Πολυτεχνείου στη σκιά 5.000 αστυνομικών με drones
EUROKINISSI

Πορεία Πολυτεχνείου στη σκιά 5.000 αστυνομικών με drones και ελικόπτερο – Μέτρα ασφαλείας  μαμούθ από την κυβέρνηση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Με το βλέμμα στραμμένο στην πορεία του πολυτεχνείου όπου παραδοσιακά εξελίσσεται σε αντικυβερνητική διαδήλωση, είναι η κυβέρνηση, η οποία έλαβε μέτρα μαμούθ για απόψε.

Η επιστήρηση του κέντρου της Αθήνας όπου γίνεται η Πορεία Πολυτεχνείου θα γίνει από 5.000 αστυνομικούς εξοπλισμένους με drones και συνοδεία ελικοπτέρου.

Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας θα είναι η περιοχή των Εξαρχείων. Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.

Για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ».

Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

Σημειώνεται, ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει δώσει εντολές στου αστυνομικούς που θα πραγματοποιούν περιπολίες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

«Η αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να διεξαχθούν ομαλά οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Είναι σε ετοιμότητα και θα διαφυλάξει, μεταξύ άλλων, τα δημόσια κτίρια και ειδικά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα», τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι η πορεία πολυτεχνείου ξεκινάει σήμερα στις 4 το απόγευμα.