ΠΟΜΕΝΣ υπό διάλυση: Νέα παραίτηση και αποκαλυπτικοί διάλογοι

ΠΟΜΕΝΣ υπό διάλυση: Νέα παραίτηση και αποκαλυπτικοί διάλογοι σε κοινή θέα μεταξύ του Γραμματέα Οργανωτικού της Ομοσπονδίας και μέλους της ΠΟΑΣΥ

Μια ακόμα παραίτηση στελέχους της ΠΟΜΕΝΣ με αιχμές για νέες παραπομπές συνδικαλιστών για πειθαρχικά παραπτώματα επειδή διοργάνωσαν Ημερίδα για το Σώμα Υπαξιωματικών, συνταράσσει την Ομοσπονδία.

Η ταραχή που προκάλεσε αποτυπώνεται με ακρίβεια στη δημόσια αντιπαράθεση που είχε ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΠΟΜΕΝΣ Ηλίας Κολλύρης, με συνδικαλιστή της Αστυνομίας.

Ο κ. Κολλύρης αντί να αναφερθεί στο πρόβλημα που έχει προκύψει, στην Ομοσπονδία έριξε δημόσια την ευθύνη στα ρεπορτάζ των ιστοσελίδων, όπως άλλωστε συνηθίζει τα κάνει τους τελευταίους μήνες.

ΠΟΜΕΝΣ υπό διάλυση: Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ο Κώστας Αργυρόπουλος, αστυνομικός, συνδικαλιστής και μέλος της ΠΟΑΣΥ, σχολιάζοντας την παραίτηση έγραψε:

«Όταν η προσφορά για τα αιτήματα των συναδέλφων και η σωστή οργάνωση ενοχλούν κάποιους που δεν έχουν καταλάβει την έννοια του συνδικαλισμου

αλλά αυτοσκοπός τους είναι η απομάκρυνση των ικανών και “αντιδραστικων” και η λειτουργία με άτομα του χεριού τους

τότε το μόνο που κάνουν είναι να οδηγούν τα πράγματα στη στασιμότητα με πισωγύρισματα που ίσως είναι και καταστροφικά».

Ενοχλημένος ο κ. Κολλύρης του απάντησε μεταξύ άλλων:

«Στασιμότητα και πισωγυρισματα φέρνουν οι παραιτήσεις αγαπητέ. Είμαι μέσα σε ένα ΔΣ και διεκδικώ το δίκαιο και την αλήθεια.

Αν δεν εισακουγομαι παραμένω ως μειοψηφία σεβόμενος τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και πορεύομαι».

Τότε ο έμπειρος αστυνομικός και συνδικαλιστής  εξήγησε πώς πρέπει να λειτουργεί ο συνδικαλισμός, λέγοντας:

«επειδή κύριε κολλυρη είμαι αστυνομικός συνδικαλιστής και γιος συνδικαλιστή του πρώτου παράνομου συνδικαλισμου των Ενστολων

με απειλές και διώξεις με το ερώτημα της απόταξης που είχαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί τα πρώτα χρόνια ενώ τώρα δεν έχουμε τέτοιους κινδύνους, ένα θα σας πω μόνο.

Με συμβούλια για να ελέγξουμε συναδέλφους συνδικαλιστές που επιτελούν άριστο έργο και είναι διαμάντια ανεξίτηλα όπως ο ΝΤΙΝΤΙΌΣ είναι πισωγύρισμα

και αποπροσανατολιζεστε από το ορθό δόγμα του συνδικαλιστικου κινήματος που είναι η υπεράσπιση των προβλημάτων των στρατιωτικών και η επίλυση τους και μόνο αυτό.

Το να ρίχνουμε μομφή για την υπέροχη εκδήλωση που έγινε στη Λάρισα μόνο ζήλια δείχνει και τίποτα άλλο. Κοίτα να βρείτε λύσεις με ομοψυχία γιατί οδηγήστε σε αδιέξοδα μεγαλα».

Προσπαθώντας με ένα μακροσκελές κείμενο να πείσει για την άποψή του ο κ. Κολλύρης μεταξύ άλλων έγραψε:

«Το ότι αποφασίστηκε ο Ντιντιος να αντικατασταθεί από Αντιπρόεδρος, αν όντως μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα των συναδέλφων μας, δεν θα έπρεπε να το συζητάμε.

Είναι μια καθαρά εσωτερική διεργασία του οργάνου μιας Ομοσπονδίας και προχωράμε…Αν είναι να εξωτερικευουμε τα οικογενειακά μας, λυπάμαι αλλά αυτό θα παρεξηγηθεί ότι είναι κατιναριο και όχι κάτι σοβαρό που η ΠΟΜΕΝΣ πρεσβεύει».

Αντιδρώντας ο αστυνομικός συνδικαλιστής τον κατακεραύνωσε, αφήνοντας αιχμές για υποβολείς που υπαγορέυουν σε κόσμο τι θα πει:

«Το δικαίωμα της άποψης δεν θα μου το αφαιρέσει κανένας οψιμος ούτε φυσικά θα, ζητήσω την γνώμη κανενός για να πω αυτά που πιστεύω, υποβολεα δεν χρειάζομαι να μου πει τι θα γράψω αυτά τα αφήνω σε εσάς καλό σας βράδυ!!!!»

Το κείμενο της παραίτησης από την ΠΟΜΕΝΣ και οι αιχμές για τα πειθαρχικά

Διαβάστε τέλος το κείμενο της παραίτησης του Αλχία (ΠΒ) Πράπα Αλέξανδρου από τη θέση του αντιπροέδρου δημοσίων σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ κια βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Κατόπιν (Εντολής) του Προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ κ. Δημήτριου Ρώτα για ηλεκτρονική ψηφοφορία, μετά από επείγουσα απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, περί Αντικατάστασης του Αντιπροέδρου Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ κ. Θωμά Ντιντιού,

καθώς επίσης και η πρόσκληση του Πρόεδρου την 16η Οκτ 2019 προκειμένου ( τυχόν ) πειθαρχικού παραπτώματος για τον τρόπο διοργάνωσης της ημερίδας της ΕΣΠΕΛ, δεν με βρίσκουν σύμφωνο ως Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ και ως μέλος της ΕΣΠΕΛ.

Αναφέροντας σας η περί αντικατάσταση του Αντιπροέδρου λόγω μη επίτευξης των στόχων , ως Γραμματέας Δημοσιών Σχέσεων ουδέποτε μέχρι σήμερα είχα αντιληφθεί ότι επικρατούσε δυσαρέσκεια επί του έργου της Αντιπροεδρίας, ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων έπραξε 《 Άριστα 》 τα καθήκοντά του και γνωρίζοντας τον πολύτιμο χρόνο που στέρησε από την οικογένειά του,

σεβόμενος την προσπάθεια του και τον ίδιο, μη έχοντας ως γνώμονα τη ροπή να επιρρίπτω ευθύνες μόνο σε έναν, αναλαμβάνοντας και τις δικές μου ευθύνες σας θέτω την παραίτηση μου από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ.

Η ανάληψη των ευθυνών μας είναι ίσως η πιο αποφευκτέα κατάσταση για όλους μας.

Εύχομαι οι νέοι στα καθήκοντα της Αντιπροεδρίας,από καρδιάς να επιτύχουν τους στόχους, για το καλό της ΠΟΜΕΝΣ.

-Με Τιμή προς το Δ.Σ. –

Αλχίας (ΠΒ) Πράπας Αλέξανδρος