ΠΟΕΣ σε ΥΦΕΘΑ: Οι Ε.Υ.Ε. δεν ολοκληρώνονται σε μία ημέρα – Επιστολή προς τον Αλκιβιάδη Στεφανή για τις υγειονομικές εξετάσεις

Με την απάντησή σας, επί του ερωτήματος κ.κ. βουλευτών του ΚΚΕ, μετά από όχληση της Ομοσπονδίας μας, απαντήσατε ότι:

«Κάθε στέλεχος, με το εφαρμοζόμενο σύστημα υλοποίησης των Ετήσιων Υγειονομικών Εξετάσεων (Ε.Υ.Ε.), ολοκληρώνει εντός μίας (01) ημέρας, εξέταση από δώδεκα (12) διαφορετικές ειδικότητες,

συμπεριλαμβανομένου του εργαστηριακού και απεικονιστικού ελέγχου, ενώ στο τέλος δίδονται στο στέλεχος συνολικές οδηγίες για τα θέματα υγείας του.

Συνεπώς το σύστημα αυτό θεωρείται αρτιότατο τόσο όσο αφορά στο εύρος της πρόληψης αλλά και στη ταχύτητα που αυτό πραγματοποιείται».

Δια του παρόντος εγγράφου μας, μετά από ενημέρωση μελών μας [ιδέτε (ε) έως και (ζ) συνημμένα σχετικά], επιτρέψτε μας να σας γνωρίσουμε, άλλωστε

ως διατελών Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) το γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, ότι η πραγματικότητα, ιδίως για τα υπηρετούντα στο ΣΞ στελέχη, διαψεύδει καμια φορά ακόμη και την ίδια την προσδοκία ή την πεποίθησή μας.

Συγκεκριμένα, το έντυπο της ετήσιας υγειονομικής εξέτασης (Ε.Υ.Ε.), για το ΣΞ, το οποίο συμπληρώνεται, κατά τη διάρκειά της, από τους εξετάζοντες ιατρούς, περιλαμβάνει εννέα (9) ειδικότητες ιατρών, ήτοι:

μικροβιολόγου, ακτινολόγου, παθολόγου, χειρουργού, καρδιολόγου, γυναικολόγου, οδοντιάτρου, γαστρεντερολόγου, και ψυχολόγου – ψυχιάτρου και όχι δώδεκα (12), ολοκληρώνεται δε ακόμη και σε τρεις (3) ή τέσσερις (4) ημέρες και όχι εντός μίας (1) ημέρας.

Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι, πέραν των ως άνω προβλημάτων πλήθος άλλων, όπως θα διαπιστώσετε από τα (ε) έως και (ζ) συνημμένα έγγραφα, δημιουργούν έτι περαιτέρω επιβεβαίωση της πραγματικότητας που δυστυχώς απέχει παρασάγγας της πεποίθησης.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας προς υλοποίηση του προσδοκώμενου.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»