Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τι απάντησε στη Ζέττα Μακρή για τους ΑΣΣΥ και το άρθρο 32 του Ν 4609/19 που αφορά αποκατάσταση της ιεραρχικής ομαλότητας

Απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση της Βουλευτή του Ν. Μαγνησίας με την Νέα Δημοκρατία κ. Ζέττας Μ. Μακρή, για το άρθρο 32 του Ν 4609/19, έδωσε ο Υπουργός εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος

σχετικά με το θέμα της αποκατάστασης της ιεραρχικής ομαλότητας για Αξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ κρινόμενων κατά το Ν. 2439/1996.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι είναι υπό εξέταση το θέμα. Οι ΑΣΣΥ εκλαμβάνουν την απάντηση του ΥΠΕΘΑ ως θετική, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Το «ράβε κήλωνε» με του ΑΣΣΥ

Να θυμίσουμε με το Ν 4406/16 είχε δημιουργηθεί παλι το ίδιο πρόβλημα με τους Αποφοίτους ΑΣΣΥ και μέσα σε τρεις μήνες με τον Ν4433/16 η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε την αποκατάσταση τους.

Στη συνέχεια όμως πάλι η ίδια κυβέρνηση επαναδημιουργήσε το πρόβλημα με την ψήφιση του Ν4609/19.

Τώρα έχει πάρει τη σκυτάλη η  σημερινή κυβέρνηση και καλείται να δώσει λύση σε ένα άρθρο, που τότε ως αντιπολίτευση είχε πει όχι κατά τη ψήφιση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άρση της αδικίας αυτής βρίσκει σύμφωνες τις δύο ομοσπονδίες ΠΟΕΣ – ΠΟΜΕΝΣ, όλους τους Συνδέσμους Αποφοίτων ΑΣΣΥ διακλαδικά,

αλλά ταυτόχρονα φαίνεται ότι γίνεται αποδεκτή και από κοινοβουλευτικά κόμματα που ήδη έχουν καταθέσει ερωτήσεις. Το σίγουρο είναι ότι πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές για επίλυση.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»