Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πότε θα ασχοληθεί με θέματα προσωπικού – Τι προτεραιότητες βάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τα εκκρεμή ζητήματα

 

Τον απολογισμό της έως τώρα θητείας του στο υπουργείο εθνικής άμυνας έκανε λίγο – πολύ ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας για πρώτη φορά με τους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επανέλαβε τις προσπάθειες που κάνει η ηγεσία να κλείσει τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τα εξοπλιστικά, και να δορμολογήσει εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη εκσυγχρονισμού του οπλοστασίου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να ασχοληθεί ταυτόχρονα με όλα γιατί αυτό δεν είναι αποδοτικό.

Οι επιτακτικές ανάγκες στο θέμα των εξοπλισμών έχουν στρέψει εκεί τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας, η οποία ωστόσο δήλωσε ότι έχει προτάσεις και για τα θέματα που αφορούν στο έμψυχο υλικό και έχει αρχίσει η προεργασία.

Όταν το Armyvoice.gr του ζήτησε να προσδιορίσει πότε η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα καταπιαστεί με τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό, μας είπε ότι αυτό θα γίνει με το νέο έτος, όταν πλέον θα έχουν δρομολογηθεί τα θέματα των εξοπλισμών.

Ελπίζουμε να μην «μπει σφήνα» κάποια άλλη προτεραιότητα, καθώς τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό είναι πολλά.

Στην παρατήρηση πάντως ότι καλοί οι εξοπλισμοί αλλά για να πετάξουν τα F-16 χρειάζονται προσωπικό που θα εργαστεί για να μπορεί το αεροσκάφος να είναι σε θέση να πετάξει και δεν θα πρέπει να βάζουμε σε δεύτερη  μοίρα το προσωπικό, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί και πως με το νέο έτος θα είναι μια από τις προτεραιότητές του.

 

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»