Μετρό Απεργία: Στάσεις εργασίας στις 28 και 29 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους έξι μήνες

 

Ταλαιπωρία περιμένει τους Αθηναίους και επισκέπτες την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το σωματείο των εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών ανακοίνωσε στάσεις εργασίας γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί έξι μήνες τα ποσά που προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση εργασίας.

Το Σωματείο των εργαζομένων στο μετρό αναφέρει ότι «με ευθύνη της διοίκησης των σταθερών συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) οι εργαζόμενοι ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις».

Οι εργαζόμενοι στο μετρό τονίζουν ότι «εδώ και 6 μήνες δεν λαμβάνουν δεδουλευμένα τα οποία απορρέουν από την συλλογική τους σύμβαση εργασίας.

Τόσο η προηγούμενη πολιτική ηγεσία όσο και η σημερινή, έχουν υπογράψει την πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεών τους προς τους εργαζόμενους.

Ωστόσο και ενώ το 2019 παρέρχεται, τα οφειλόμενα δεν έχουν καταβληθεί. Ζητούμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019  θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως το τέλος της κυκλοφορίας των συρμών

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από 12:00 έως 16:00

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τις ώρες των παραπάνω στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο