Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε ξεκινάει – Ποιοι θα είναι δικαιούχοι – Συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και ανακοινώνεται την άλλη εβδομάδα

Κοινωνικό μέρισμα 2019 – Πότε ξεκινάει: Για τη διανομή του υπερπλεονάσματος για το 2019 μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Εξήγησε ότι ένα μέρος του θα κατευθυνθεί σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν και ένα άλλο τμήμα του στους πιο ευάλωτους.

Διευκρίνισε ότι οι τελικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2019 οριστικοποιουνται αυτές τις μέρες και η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί πιθανότατα στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Για το 2020 τόνισε ότι το πλεόνασμα θα είναι στο 3,5% και πως στόχος είναι να μην υπερπλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση.

«Από το 2021 και μετά στόχος είναι να »προσγειωθεί» σε χαμηλότερα επίπεδα και αυτό το χώρο που θα εξοικονομήσουμε το μεγαλύτερο μέρους του, περίπου 8 από τα 10 ευρώ να κατευθύνονται για μείωση φόρων και εισφορών και τα υπόλοιπα σε στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες και στήριξη της οικογένειας».

Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2019

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγηση του σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στο κοινωνικό μέρισμα 2019

το οποίο πιθανότατα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία πως το ποσοστό που θα μοιραστεί θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι στιγμής έχει διαρρεύσει.

Παράλληλα στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να διευρυνθεί η κλίμακα που θα δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, ώστε να το παραλάβουν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.