ΚΕΑ Πληρωμή: Επίδομα παιδιού ενοικίου θέρμανσης γέννας Τελευταία νέα

ΚΕΑ Πληρωμή: Επίδομα παιδιού, ενοικίου, θέρμανσης, γέννας Τελευταία νέα για τις ημερομηνίες που θα δουν οι δικαιούχοι χρήματα στους λογαριασμούς

 

Λίγες ακόμα ημέρες υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι των επιδομάτων, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία το ΚΕΑ, την πέμπτη διμηνιαία δόση από το επίδομα παιδιού και το επίδομα ενοικίου, από τον ΟΠΕΚΑ.

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να ανοίξει από ώρα σε ώρα, ενώ το επίδομα γέννας που θα ξεκινήσει να δίνεται από τον Ιανουάριο, θα δοθεί σε δόσεις.

Διαβάστε στο Armyvoice.gr τα τελευταία νέα για το ΚΕΑ και τα επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, επίδομα θέρμανσης, επίδομα γέννας

 

ΚΕΑ Νοεμβρίου: Τελευταία νέα από τον ΟΠΕΚΑ

ΤΟ ΚΕΑ για τον μήνα Νοέμβριο αναμένεται να πληρωθεί στις 28 Νοεμβρίου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα το ΚΕΑ Νοεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού

ΟΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε η δαπάνη καταβολής για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ για την Ε΄δόση – Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2019 θα γίνει μεταξύ 25 και 26 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί, ότι όποιος αποκτήσει παιδί δικαιούται το επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του και μπορεί να υποβάλει τροποποιητική.

Διαβάστε στο Armyvoice.gr τα τελευταία νέα για το ΚΕΑ και τα επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, επίδομα θέρμανσης, επίδομα γέννας

ΟΠΕΚΑ Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019 

Η πληρωμή Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019.

Χρηματοδοτείται έτσι ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την ΚΥΑ του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Η πληρωμή του Νοεμβρίου 2019 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2019 αναμένεται να γίνει έως τις 28 Νοεμβρίου 2019

Διαβάστε στο Armyvoice.gr τα τελευταία νέα για το ΚΕΑ και τα επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, επίδομα θέρμανσης, επίδομα γέννας

Επίδομα γέννας σε δόσεις – δηλώσεις υφυπουργού

Σε δύο δόσεις τελικά θα δοθεί το επίδομα γέννας από τις αρχές του 2020 όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, τα μισά θα δοθούν με το που γεννηθεί το παιδί και τα υπόλοιπα μέσα στην πρώτη χρονιά από τη γέννησή του.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του νέου έτους θα υπάρχει και η μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά ήδη.

Ερωτηθείσα για τα επιδόματα, η κ. Μιχαηλίδου εμφανίστηκε καθησυχαστική, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή σε αυτά σημειώνοντας οτι «η αναπτυξιακή πνοή της νέας κυβέρνησης έχει να κάνει με χαμηλότερους φόρους και συντελεστές, αλλά και η κοινωνική πολιτική όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά ενδυναμώνεται.

Αφήνουμε τα επιδόματα ως έχουν. Στον προϋπολογισμό του 2020 δεν υπάρχει καμία μείωση σε σχέση με εκείνον του 2019, αλλά και αυξάνουμε τον προϋπολογισμό του υπουργείου μέσω του επιδόματος γέννας 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από το 2020».

Διαβάστε στο Armyvoice.gr τα τελευταία νέα για το ΚΕΑ και τα επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, επίδομα θέρμανσης, επίδομα γέννας

 

Επίδομα θέρμανσης – Τελευταία νέα

Για να εισπράξει το επίδομα που δικαιούται ένα νοικοκυριό θα αρκεί να ξοδέψει για αγορά πετρελαίου θέρμανσης ποσό μικρότερο κατά 65%-70% σε σύγκριση με αυτό που ξόδεψε πέρυσι.

Το ποσό του επιδόματος που θα εισπράξει θα αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του πετρελαίου θέρμανσης που θα έχει προμηθευτεί, ενώ πέρυσι το επίδομα αντιστοιχούσε σε ποσοστό της τάξεως του 15%-16% της αξίας του.

Επιπλέον, την τρέχουσα χειμερινή περίοδο οι δικαιούχοι που βαρύνονται με ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα σπουδάζοντα ή στρατευμένα ή άνεργα) θα λάβουν το επίδομα προσαυξημένο κατά 10% για κάθε τέκνο.

Επίσης, όσοι δικαιούχοι κατοικούν σε ορεινούς Δήμους που ανήκουν στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας θα λάβουν πρόσθετο επίδομα, ενώ όσοι κατοικούν σε ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους μη ορεινούς, θα λάβουν επίδομα υψηλότερο κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς Δήμους.