Ισραηλινή Αεροπορία: Σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινή Αεροπορία: Σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας – Ένας νεκρός Παλαιστίνιος – Δεχθήκαμε επίθεση από το ισλαμιστικό τζιχάντ απαντά

 

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα το πρωί θέση του Ισλαμικού Τζιχάντ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει ακόμη έναν Παλαιστίνιο, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις που προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 10 ανθρώπων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στις ισραηλινές πόλεις Νετιβότ και Ασκελόν οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα από τον ήχο των σειρήνων οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με την αρχική αναφορά του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για πυρά με προέλευση τη Γάζα και επεσήμανε στη συνέχεια ότι η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα και στοχοθέτησε τη μονάδα του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτόξευσε τις ρουκέτες.

Χθες Τρίτη το πρωί ο στρατός του Ισραήλ διεξήγαγε πλήγμα εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Τζιχάντ, ενός ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος, στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε απάντηση περίπου 200 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, και η ισραηλινή Αεροπορία ενέτεινε τα πλήγματά της εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, είναι οι ένοπλες δυνάμεις του κράτους του Ισραήλ. Αποτελούνται από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την ισραηλινή Αεροπορία.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις διαφέρουν από τις περισσότερες ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο, με πολλούς τρόπους. Οι διαφορές περιλαμβάνουν την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και τη δομή του, η οποία τονίζει τις στενές σχέσεις μεταξύ του στρατού, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.

Από την ίδρυσή τους, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να ταιριάζουν στην ιδιαίτερη κατάσταση που αφορά την ασφάλεια του Ισραήλ. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της ισραηλινής κοινωνίας,