Πετρέλαιο θέρμανσης Παράταση ως 15 Μαϊου -Τιμές καυσίμων Επίδομα θέρμανσης 2019: Πότε μπαίνει πληρωμή Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο TaxisNet - Ποσά και δικαιούχοι ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή 15 Οκτωβρίου

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο TaxisNet – Ποσά και δικαιούχοι ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019: Θέμα ωρών είναι πλέον η ενεργοποίηση της πλατφόρμας προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο της Κυβέρνησης. Το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια με πέρυσι.

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019 μέσα στον Δεκέμβριο

Οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα λάβουν όλη την επιδότηση άμεσα, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, πολύ νωρίτερα από πέρυσι και με την αγορά μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Τέσσερις είναι οι γεωγραφικές ζώνες. Ανάλογα τη ζώνη το επίδομα κυμαίνεται από 80 έως 250 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε τέκνο.

Το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον στο διάστημα αυτό πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου, αξίας τουλάχιστον διπλάσιας από το ύψος του επιδόματος.

Το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 20.000 ευρώ για τον έγγαμο και η αξία της περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 250.000 ευρώ για τα ζευγάρια.

Για να εισπράξουν οι δικαιούχοι το επίδομα θέρμανσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του TaxisNet έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019.