Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019 Άνοιξε η πλατφόρμα στο TaxisNet Επίδομα θέρμανσης 2019: Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019 Άνοιξε η πλατφόρμα στο TaxisNet το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου – Δείτε τις απαντήσεις που δίνει η ΑΑΔΕ

Άνοιξε το μεσημέρι της Τετάρτης η εφαρμογή στο taxnisnet για το επίδομα θέρμανσης.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο της Κυβέρνησης. Το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια με πέρυσι.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ, έδωσε στη δημοσιότητα απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις των δικαιούχων. Δείτε αναλυτικά:

Ε. Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης;

Α. α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

 

β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε (5) ετών.

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον Α.Φ.Μ. σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Ε. Μέχρι πότε έχω προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης;

Α. Μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2019.

Ε.Πόσες αιτήσεις μπορώ να υποβάλλω για το Επίδομα Θέρμανσης της περιόδου 2019-2020;

Α. Μπορείτε να υποβάλλετε όσες αιτήσεις θέλετε μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019 όπου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, όμως μόνο η τελευταία υποβληθείσα αίτησή σας θα είναι σε ισχύ. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αφορούν μόνο την κύρια κατοικία σας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάθε νέα αίτηση ακυρώνει την προηγούμενη.

Ε.Ποιες αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα συμμετέχουν στο Επίδομα της περιόδου 2019-2020;
Α. Οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν από 15 Οκτωβρίου 2019 έως και 31 Δεκεμβρίου 2019.

Ε. Τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας μου επηρεάζουν το ποσό του επιδόματος;
Α. Όχι.

 

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019 μέσα στον Δεκέμβριο

Οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα λάβουν όλη την επιδότηση άμεσα, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, πολύ νωρίτερα από πέρυσι και με την αγορά μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Τέσσερις είναι οι γεωγραφικές ζώνες. Ανάλογα τη ζώνη το επίδομα κυμαίνεται από 80 έως 250 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε τέκνο.

Το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον στο διάστημα αυτό πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου, αξίας τουλάχιστον διπλάσιας από το ύψος του επιδόματος.

Το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 20.000 ευρώ για τον έγγαμο και η αξία της περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 250.000 ευρώ για τα ζευγάρια.

Για να εισπράξουν οι δικαιούχοι το επίδομα θέρμανσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του TaxisNet έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019.