Επίδομα γέννας σε δόσεις λέει η υφυπουργός – ΟΠΕΚΑ Α21 Επίδομα παιδιού ενοικίου ΚΕΑ – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές μέσα στο Νοέμβριο


Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το επίδομα γέννας σε δόσεις , αμέσως μετά τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, στο τέλος του κειμένου

ΟΠΕΚΑ Α21 Επίδομα παιδιού ενοικίου ΚΕΑ

ΟΠΕΚΑ: Εγκρίθηκε η δαπάνη καταβολής για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ για την Ε΄δόση – Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2019 θα γίνει μεταξύ 25 και 26 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 195 εκ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Ε΄διμήνου 2019 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Να σημειωθεί, ότι όποιος αποκτήσει παιδί δικαιούται το επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του και μπορεί να υποβάλει τροποποιητική.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το επίδομα γέννας σε δόσεις , αμέσως μετά το επίδομα παιδιού και άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ

Η πληρωμή του ΚΕΑ Νοεμβρίου 2019 από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2019 και έχει εγκριθεί)

του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) προβλέπεται να γίνει από 26 έως 28 Νοεμβρίου 2019

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το επίδομα γέννας σε δόσεις , αμέσως μετά το επίδομα παιδιού και τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019 

Η πληρωμή Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019.

Χρηματοδοτείται έτσι ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την ΚΥΑ του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Η πληρωμή του Νοεμβρίου 2019 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2019 προβλέπεται να γίνει από 26 έως 28 Νοεμβρίου 2019

 

Επίδομα γέννας σε δόσεις – δηλώσεις υφυπουργού

Σε δύο δόσεις τελικά θα δοθεί το επίδομα γέννας από τις αρχές του 2020 όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, τα μισά θα δοθούν με το που γεννηθεί το παιδί και τα υπόλοιπα μέσα στην πρώτη χρονιά από τη γέννησή του.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του νέου έτους θα υπάρχει και η μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά ήδη.

Ερωτηθείσα για τα επιδόματα, η κ. Μιχαηλίδου εμφανίστηκε καθησυχαστική, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή σε αυτά σημειώνοντας οτι «η αναπτυξιακή πνοή της νέας κυβέρνησης έχει να κάνει με χαμηλότερους φόρους και συντελεστές, αλλά και η κοινωνική πολιτική όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά ενδυναμώνεται.

Αφήνουμε τα επιδόματα ως έχουν. Στον προϋπολογισμό του 2020 δεν υπάρχει καμία μείωση σε σχέση με εκείνον του 2019, αλλά και αυξάνουμε τον προϋπολογισμό του υπουργείου μέσω του επιδόματος γέννας 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από το 2020»..