Ένοπλες Δυνάμεις Κακοκαιρία «Γηρυόνης» Ενεργοποιήθηκαν οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ – Βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για να επέμβουν όπου και όποτε χρειαστεί

Ένοπλες Δυνάμεις Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Σε ετοιμότητα λίγων λεπτών έχουν ήδη τεθεί με εντολή Καμπά οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ του Στρατού Ξηράς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιστατικά λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα σήμερα.

Η κακοκαιρία Γηρυόνης ετοιμάζεται να πλήξει τη χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα σήμερα, όπως έχει προειδοποιήσει από το Σάββατο με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ.

Λόγω της αναμενόμενης σημαντικής επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που ενδεχομένως να πλήξουν την Αττική από το βράδυ της Κυριακής,

η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ άμεσα μέτρα θωράκισης της Θάσου και της Χαλκιδικής προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας, εξετάστηκαν χθες από την κυβέρνηση.

Κακοκαιρία Γηρυόνης – Πού θα χτυπήσει – Ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ σε ετοιμότητα

Η κακοκαιρία Γηρυόνης αναμένεται να χτυπήσει σε τρεις φάσεις.

Στην πρώτη φάση την Κυριακή, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ενώ εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.

Κατά τη δεύτερη φάση από αργά το βράδυ της Κυριακής έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, ένα μέτωπο ισχυρότατων καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Τέλος, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, ένα τρίτο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ που τέθηκαν σε ετοιμότητα εντάσσονται στο Σχέδιο Ξενοκράτης για την Πολιτική προστασία.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»