Έκτακτες Κρίσεις Συνταγματαρχών Σωμάτων 2020 Στρατηγοί διοικητές κρατικών νοσοκομείων - Το ΕΣΥ στο «χακί» ΟΝΟΜΑΤΑ Απόστρατοι κατά ΠΟΜΕΝΣ: Επίθεση από ΑΝΕΑΕΔ για τα Μετοχικά Ταμεία Μεταθέσεις 2019 - Συνταγματάρχες - Οι πρώτες πληροφορίες Μεταθέσεις 2019: Συνεδριάζει Παρασκευή το ΣΜΑΝ για Συνταγματάρχες 98 ΑΔΤΕ Λέσβος - Ποιος Υποστράτηγος Αναλαμβάνει Διοικητής με απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου Κρίσεις 2019: Στρατός Ξηράς - Έκτακτες Συνταγματαρχών Όπλων Κρίσεις 2019 Στρατός Ξηράς: Προακτέτοι κατ' εκλογή Ταξίαρχοι - Ποιοι γίνονται υποστράτηγοι σύμφωνα με απόφαση του ΑΣΣ Στρατός Ξηράς – Συνταγματάρχες Κρίσεις 2019: Ποιοι Ταξίαρχοι - Σχες ΔΕΝ θα αποστρατευθούν φέτος

Απόστρατοι κατά ΠΟΜΕΝΣ: Επίθεση από ΑΝΕΑΕΔ για τα Μετοχικά Ταμεία και τη θέση της να μην δοθεί μέρισμα τους συνταξιούχους στρατιωτικούς

 

Επίθεση στην ΠΟΜΕΝΣ για την επιστολή που δημοσιοποίησε με την οποία ζητάει από τα Μετοχικά Ταμεία να μην δώσουν το επίδομα – έκτακτο μέρισμα στους απόστρατους,

εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων ΑΝΕΑΕΔ.

Στην ανακοίνωσή της χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς κατά ΠΟΜΕΝΣ λέγοντας ότι το αίτημάτης είναι υποβολιμαίο καθώς είναι μεροληπτικό και επιχειρεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των αποστράτων.

Η ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί στις αντιδράσεις και άλλων φορέων αποστράτων, οι οποίοι έχουν λάβει θέση κατά της ΠΟΜΕΝΣ για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΝΕΑΕΔ γράφει ότι καλεί:

Α. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων άμεσα να αποφασίσουν και να καταβάλουν έκτακτο μέρισμα.

Β. Τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

(1) Να μην κάνουν την οποιαδήποτε παρέμβαση προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων για να αποτρέψουν την, σύμφωνα με τις προβλέψεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, καταβολή έκτακτου μερίσματος

(2) Να αναλάβουν όλες τις δράσεις / ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να επιστραφούν στα Μετοχικά Ταμεία και τους Ειδικούς Λογαριασμούς τα χρήματα, δηλαδή τα χρήματά μας, τα οποία χωρίς ηθικές αναστολές και παράνομα αφαιρέθηκαν.

Θεωρεί ότι το, από 30 Οκτωβρίου 2019, έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ):

Α. Είναι υποβολιμαίο καθώς είναι μεροληπτικό στρεφόμενο μόνο κατά της καταβολής του έκτακτου μερίσματος ( το οποίο δήθεν θα καταστρέψει τα Μετοχικά Ταμεία) και όχι εναντίον της υφαρπαγής των διαθεσίμων τους με κυβερνητικές αποφάσεις.

Β. Αν και προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των αποστράτων.

Πέρα από το σύνολο του εγγράφου η διατύπωση της πρότασης να μειωθούν οι κρατήσεις των εν ενεργεία (που θα είχε σαν αποτέλεσμα και την μείωση των εσόδων των ταμείων)

αντί να δοθεί το έκτακτο επίδομα, όπως προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς,

επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές για την δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού.

Γ. Η προσπάθεια επίτευξης των όποιων σκοπών και στόχων, όπως η συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων εκπροσώπου της ΠΟΜΕΝΣ,

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για ενέργειες που στρέφονται ευθέως κατά συναδέλφων οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στις Ένοπλες Δυνάμεις και έχουν υποστεί τα πάνδεινα.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, θα εξακολουθήσει με όλες τις δυνάμεις της τις προσπάθειες για να επιστραφούν σε όλους μας όσα μας ανήκουν και καλεί όλους τους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους :

Α. Να παραμείνουμε ενωμένοι, κλείνοντας τα αυτιά μας στους όποιους διασπαστικούς ψίθυρους οι οποίοι ποτέ δεν κατόρθωσαν να μας διχάσουν αλλά και ποτέ δεν μπόρεσαν να γίνουν αγωνιστικές φωνές.

Β. Σε ετοιμότητα και εγρήγορση για τις όποιες επόμενες ενέργειες απαιτηθούν.