Αμερικάνοι Αλεξιπτωτιστές μαθαίνουν Krav Maga από Έλληνες στο Κιλκίς και όχι μόνο – Μαθαίνουν ελληνικές τεχνικές με όπλα και πολλά άλλα στην άσκηση Iron Sword

Η άσκηση Iron Sword (σιδηρούν ξίφος), είναι μια διμερής άσκηση που ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου στο Κιλκίς και θα διαρκέσει έως και τις 26 του μήνα.

Στην άσκηση παίρνουν μέρος Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές από την 173 αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Αμερικανικού Στρατού και η 71η Ταξιαρχία που εδρεύει στο Κιλκίς.

Η άσκηση γίνεται στο εκπληκτικό Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό Περιβάλλον στο Κιλκίς που ανήκει στην 71 Ταξιαρχία.

Στόχος είναι η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών δυνάμεων, ιδιαίτερα μετά την αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της άσκησης οι Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές διδάχθηκαν Krav Maga από Έλληνες δασκάλους, ενώ παρακολούθησαν ελληνικές τακτικές με όπλα στο πεδίο της μάχης.

 

Το  Krav Maga  είναι η νεότερη πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε από τον Ίμι Λίχτενφελντ πριν από σαράντα περίπου χρόνια.

Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην απενεργοποίηση άοπλων και ένοπλων απειλών και κινδύνων με τη χρήση άοπλων ή ένοπλων τεχνικών μάχης.

Σκοπός του είναι η ατομική προστασία αλλά και η προστασία τρίτων.

Διδάσκει τρόπους αντιμετώπισης για πολλά διαφορετικά είδη απειλών και καταστάσεων βίας, καθώς και τακτικές ενάντια σε επιθέσεις από έναν ή πολλούς άοπλους ή ένοπλους επιτιθέμενους.

Το Krav Maga είναι ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα συστήματα αυτοάμυνας στον κόσμο σήμερα.

Ήδη χρησιμοποιείται στο FBI, NYPD, US secret services και στις περισσότερες υπηρεσίες επιβολής τάξης ανά την υφήλιο. Όσοι εκπαιδευτές άλλων πολεμικών τεχνών έχουν ασχοληθεί με το Krav Maga το θεωρούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα αυτοάμυνας.

Το Krav Maga ξεκίνησε καθαρά ως επιχειρησιακό (Οperational Κrav Μaga) και διδασκόταν αποκλειστικά και μόνο σε ειδικά σώματα του στρατού, της αστυνομίας, των μυστικών υπηρεσιών και ορισμένων ομάδων συνοδευτικής ασφάλειας επισήμων προσώπων του Ισραήλ.

Διδάσκεται και περιλαμβάνεται σε όλες τις εκπαιδεύσεις τους όπως αντιτρομοκρατίας, αντισαμποτάζ, ασφάλειας εγκαταστάσεων, ασφάλειας υψηλών προσώπων κ.α.,

και σήμερα είναι το επίσημο σύστημα αυτοάμυνας και μάχης του Ισραήλ αναγνωρισμένο από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εθνικής Άμυνας.

Με την πάροδο των χρόνων προσαρμόστηκε και πέρασε στους Ισραηλινούς πολίτες και την Ευρώπη σαν το πιο πρακτικό και αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας.

Σήμερα εξελίσσεται σε άκρως δημοφιλή τέχνη που συνδυάζει την σωματική άσκηση και αυτοπροστασία.