Έφεδροι Αξιωματικοί: Ποιοι προάγονται με τις Κρίσεις 2020 - Οι πίνακες Τακτικών Ετήσιων κρίσεων από το Συμβούλιο Προαγωγών - Στρατός Ξηράς 21 Νοεμβρίου: Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Η γιορτή στη Βέροια

21 Νοεμβρίου: Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων – Η γιορτή στη Βέροια – Ποιες εκδηλώσεις διοργανώνει αποκλειστικά για κατοίκους της πόλης

 

Ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης της Βέροιας με την οποία ενημερώνει για τους εορτασμούς στις 21 Νοεμβρίου, Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων, εξέδωσε η 1η Μεραρχία Πεζικού.

Σύμφωνα με αυτή θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 20 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας με θέμα «1919-2019: Ι Μεραρχία Πεζικού, 100 χρόνια από την απόβαση στη Σμύρνη. Ιστορική διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν».

Συμμετέχουν η χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Βέροιας.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία (07:30-10:00) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εντός του στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ» και στη συνέχεια Δοξολογία και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων του στρατοπέδου.

Στο τέλος θα παρουσιαστεί επίδειξη οπλικών συστημάτων, για τους κατοίκους της Βέροιας, στο πλαίσιο του θεσμού «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ», που υλοποιεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι κλειστές στο ευρύ κοινό και αφορούν μόνο τους κατοίκους της Βέροιας και μόνο, καθώς όπως προαναφέραμε, η ανακοίνωση διακινήθηκε αποκλειστικά στον τοπικό Τύπο. 

Εορταστικές εκδηλώσεις στις 21 Νοεμβρίου για τον υπόλοιπο κόσμο τη συγκεκριμένη ημέρα,  θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων για να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Η γιορτή στο παρελθόν γινόταν στις 15 Αυγούστου, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ωστόσο αυτό έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία.