12η Μεραρχία: Έκλεψε τις καρδιές των μελλοντικών στελεχών

12η Μεραρχία: Έκλεψε τις καρδιές των μελλοντικών στελεχών – Η γιορτή για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων φέτος στην Αλεξανδρούπολη γνώρισε μεγάλη επιτυχία

Τα στελέχη του μέλλοντος έδωσαν ραντεβού σήμερα στην12η Μεραρχία στην Αλεξανδρούπολη, η οποία άνοιξε τις πύλες των στρατοπέδων – και όχι μόνο- σε πολίτες όλων των ηλικιών.

Εφαρμόζοντας στην πράξη την σύσφιξη των σχέσεων λαού – στρατού, η 12η Μεραρχία έφερε στην καρδιά της πόλης, έξω απο τη λέσχη Αξιωματικών φρουράς Αλεξανδρούπολης , τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ζήσουν για λίγο εικονικά την στρατιωτική πραγματικότητα.

Παράλληλα μαθητές επισκέφθηκαν τα στρατόπεδα και τους εξομοιωτές των αρμάτων και είδαν από κοντά τις πλέον μάχιμες μονάδες του ελληνικού στρατού, αυτές που βρίσκονται κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή.

 

Η αφορμή βέβαια ήταν η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων κι έτσι η ημέρα ξεκίνησε με τον πανηγυρικό της ημέρας στον ΙΝ Αγίου Νικολάου, την κατάθεση Στεφάνου και συνεχίστηκε με εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το πανεπιστημιακό σενάρια εξομοίωσης και εικονικής πραγματικότητας.

Μέχρι το βράδυ παραμένει ανοιχτή η έκθεση φωτογραφίας στη 12η Μεραρχία σε συνεργασία με το Ιστορικό μουσείο στην υποδοχή του Δημοτικού Θεάτρου και τέλος γίνεται μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τη χορωδία ΕΥΤΕΡΠΗ και τη συμμετοχή της υπέροχης μπάντας της Μεραρχίας η οποία έχει λάβει μέρος σε πολλά δρώμενα της πόλης.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την Αλεξανδρούπολη και τις εκδηλώσεις