Προσλήψεις ΕΠΟΠ ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Άδειες Πάσχα στρατιωτικών 2020 Τι λέει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ΥΠΕΘΑ Επικοινωνιακή κρίση: Παναγιωτόπουλος Ερντογάν & Τάκης Χατζής Σώμα Υπαξιωματικών: Ανοιχτή επιστολή στον Νίκο Παναγιωτόπουλο 388 ΠΑΠ Θάνατος στρατιωτικού Νίκος Παναγιωτόπουλος Βάση Σούδας: Νέα συμφωνία & χρήση Αλεξανδρούπολης φέρνει ο Πομπέο

Θάνατος στρατιωτικού – 388 ΠΑΠ: Τι δηλώνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ερώτημα που τέθηκε σε κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις συνθήκες εργασίας

Το ερώτημα έθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ζητώντας να διερευνηθούν οι συνθήκες εργασίας και η υποστελέχωση των Μονάδων.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστηρίζει ότι η ΕΔΕ που διατάχθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα που απεβίωσε 47χρονος Λοχαγός την ώρα που έκανε υπηρεσία, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Παράλληλα γνωστοποιεί ότι έχει ζητηθεί προανάκριση και από το Στρατοδικείο Ξάνθης, ενώ αρνείται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τη Μονάδα, επικαλούμενος το απόρρητο που ισχύει για τη στελέχωση των Μονάδων.

Η πλήρης απάντησή του είναι η ακόλουθη:

Εντός του τρέχοντος έτους απεβίωσε ένας κατώτερος Αξιωματικός του Στρατού
Ξηράς, δυνάμεως της συγκεκριμένης Μονάδας.

Ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαταγές, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε ο Αξιωματικός, η οποία με την ολοκλήρωση της, θα υποβληθεί ιεραρχικά στο ΓΕΣ.

Από το πόρισμα της ΕΔΕ θα διαπιστωθεί αν υφίσταται λόγος για περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος, ενώ θα αναληφθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Επιπλέον, για το ίδιο θέμα ζητήθηκε η διενέργεια Προανάκρισης, τα αποτελέσματα της οποίας διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Ξάνθης.

Τέλος, στοιχεία που αφορούν στη στελέχωση Μονάδων και Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν δύνανται να αποδεσμευθούν μέσω της παρούσης διαδικασίας διότι φέρουν διαβάθμιση «ΑΠΟΡΡΗΤΟ».