Στην Κύπρο ο ΥΠΑΜ Λιβάνου προσκεκλημένος του Σάββα Αγγελίδη την ώρα της τουρκική εισβολής στη Συρία και των ανακατατάξεων στη Μέση Ανατολή


Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου κ. Elias Bou Saab, κατόπιν πρόσκλησης του από τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη.

Η τελετή υποδοχής στο Υπουργείο Άμυνας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 09:00.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών και στη συνέχεια διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των Υπουργείων.

Θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 10:15.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Ηλίας Λεοντάρης.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λιβάνου,

ως ανταπόδοση της επίσημης επίσκεψης του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) του Λιβάνου Αντιστράτηγου Joseph AOUN τον Μάρτιο του 2019.

Ναύαρχος Κονιδάρης: Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο ΤΩΡΑ