Στεφανής – Φλώρος στο Μέτσοβο τίμησαν τους ηρωικώς πεσόντες της Μεραρχίας Ιππικού στο έπος του ’40 – Η τελετή είχε λιποθυμίες στρατιωτών

Λιποθυμίες στρατιωτών στιγμάτισαν την χθεσινή τελετή ετήσια εκδήλωση μνήμης – μνημόσυνο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Ιππικού –Τεθωρακισμένων (ΣΑΑΙΤΘ) για τους ηρωικώς πεσόντες της Μεραρχίας Ιππικού κατά το Έπος του ’40.

Η τελετή έγινε χθες Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Μέτσοβο παρουσία του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή τον οποίο συνόδευε ο Διοικητής Στρατιάς αντιστράτηγος Φλώρος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μνημείου στην είσοδο του χωριού, από όπου ξεκίνησε και η Ελληνική αντεπίθεση το 1940 στους Ιταλούς.

Λιποθυμίες στρατιωτών – «Συμβαίνουν αυτά»

Κατά τη διάρκεια της συγκινητικής εκδήλωσης, όπως αναφέρει ο συνάδελφος Μιχάλης Λιάπης από το www.typosthes.gr σημειώθηκαν λιποθυμίες στρατιωτών που ήταν παρατεταγμένοι σε άγημα καθώς και του Στρατονόμου που παρέδιδε τα στεφάνια προς κατάθεση στους επίσημους.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιου του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημειώθηκε η λιποθυμία του στρατονόμου,

ο οποίος από το βήμα της εκδήλωσης, είπε ότι «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους μας».

Παράλληλα, ο υφυπουργός προτίμησε να μην εκφωνήσει τον λόγο που είχε γραφεί αλλά να μιλήσει βάση συναισθημάτων, συνεπαρμένος από το κλίμα της εκδήλωσης, όπως είπε.

Πρόβες πολλών ωρών κάτω από τον ήλιο

Σύμφωνα με παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, οι στρατιώτες είχαν φτάσει στο σημείο της εκδήλωσης από πολύ νωρίς – η εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί στις 12:00-

με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να λιποθυμήσουν μην αντέχοντας την πολύωρη ορθοστασίας και τον ήλιο.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι χαρακτηριστική είναι η στάση των στρατονόμων οι οποίοι, έκαναν… πρόβες στο πώς θα παραδώσουν τα στεφάνια στους επίσημους.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και βίντεο στο www.typosthes.gr

 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες»