Καιρός: Μίνι Χειμώνας κρύο και χιόνια μετά το Πάσχα 2020 ΠΟΜΕΝΣ: Παραίτηση βόμβα με καταγγελίες για ποινικές ευθύνες

 

ΠΟΜΕΝΣ: Νέα παραίτηση βόμβα με καταγγελίες για πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες του ΔΣ και της Ομοσπονδίας – Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν

 

Μια παραίτηση που αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των στρατιωτικών «εργατοπατέρων», φέρνει στη δημοσιότητα το Armyvoice.gr.

Αντιπρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που ανήκει στην ΠΟΜΕΝΣ παραιτείται καταγγέλλοντας ότι ο ΓΓ του πρωτοβάθμιου σωματείου παραμένει  στην θέση του ενώ έχει μετατεθεί σε άλλη περιοχή, έξω από τα Γεωγραφικά όρια της Ένωσης.

Σύμφωνα με τον ισχόντα νόμο με τη μετάθεσή του θα έπρεπε να έχει διαγραφεί αυτοδίκαια από την ένωση.

Το κείμενο της παραίτησης του Παναγιώτη Βερβερίδη είναι το ακόλουθο:

«Δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ διότι δεν συμφωνώ με την συμμετοχή του συναδέλφου ο οποίος ασκούσε εδώ και μήνες αλλά και συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του Γενικού Γραμματέα της Ένωσής Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικης Μακεδονίας και Θράκης

ενω εχει μετατεθεί εξω απο τα Γεωγραφικά όρια της Ένωσης ενώ θα έπρεπε κατά εφαρμογή του νόμου

ποιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στο άρθρο 30Γ του Ν.1264/1982 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 26ην τροποποίηση του Νόμου Υπ’ αριθμόν 4494 (ΦΕΚ Α’ 154/2-11-2017)

όπου ρητά και κατηγορηματικά στην παράγραφο 2 επισημαίνει πως θα έπρεπε να διαγραφεί αυτοδικαίως. (Πράγμα το οποίο και δεν έγινε εδώ και μήνες).

Τονίζω ότι δεν έχω προσωπικό θέμα με τον συνάδελφο αλλά θεωρώ ότι αυτή η παρατυπία είναι ενδεχόμενο να δημιουργήσει στα μέλη του Δ.Σ πρόβλημα Πειθαρχικής και Ποινικής φύσεως.

Με εκτίμηση
Πρώην Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ

Παναγιώτης Βερβερίδης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι κ. Βερβερίδης μέχρι πρόσφατα ήταν τομεάρχης ΕΜΘ στην ΠΟΜΕΝΣ και με τις πρόσφατες αλλαγές δεν περιλαμβάνεται στους τομεάρχες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην παραίτησή του  το θέμα είναι γνωστό εδώ και μήνες και συμβαίνει με την ανοχή του προέδρου του πρωτοβάθμιου σωματείου και ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ που  μάλλον κάνει τα «στραβά μάτια» στην παρατυπία.

Πώς να εξηγήσει κάποιος διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ το ΔΣ της Ομοσπονδίας που επαγγέλλεται την εφαρμογή των νόμων και θα έπρεπε να έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία

να παρακινήσει το πρωτοβάθμιο σωματείο να εφαρμόζει τους νόμους, ανέχεται για μήνες να ηγείται του πρωτοβάθμιου σωματείου άτομο που επαγγελματικά βρίσκεται σε άλλη περιοχή.

Μαθαίνουμε επίσης ότι έχει υποβληθεί και άλλη μια παραίτηση στο συγκεκριμένο σωματείο, κάτι που σηματοδοτεί ακόμα και την διάλυσή του,

καθώς δεδομένου ότι έχουν μείνει μόνο 5 άτομα στο ΔΣ, και με τον πρόεδρο να έπρεπε να έχει διαγραφεί, ενδέχεται να υπάρξουν και νομικές προσφυγές για αναζήτηση ευθυνών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες είχε παραιτηθεί από τομεάρχης νομικών υποθέσεων της ΠΟΜΕΝΣ και ο Γιώργος Λέντζιος, ο οποίος υπέβαλε παραίτηση καταγγέλοντας απόπειρες χειραγώγησής του.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Armyvoice.gr για την παραίτηση Λέντζιου, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.