ΠΟΜΕΝΣ: Νέα παραίτηση-βόμβα με καταγγελίες για καθεστωτισμό

ΠΟΜΕΝΣ: Νέα παραίτηση-βόμβα με καταγγελίες για καθεστωτισμό από την Ομοσπονδία που παρουσιάζει σημάδια διάλυσης

Νέοι τριγμοί στην ΠΟΜΕΝΣ από την παραίτηση βασικού και ιδιαίτερα ενεργού στελέχους του ΔΣ.

Πρόκειται για τον τομεάρχη Νομικών Θεμάτων ΠΟΜΕΝΣ Γιώργο Λέντζιο, ο οποίος όπως μας πληροφορούν αυτήκοοι μάρτυρες, υπέβαλε παραίτηση καταγγέλοντας απόπειρες χειραγώγησής του.

Η επιστολή έχει αποδέκτη τον πρόεδρο Δημήτρη Ρώτα, ωστόσο, ο πρόεδρος την διάβασε  σε κοινό μερικών δεκάδων μελών, για να γνωρίζουν και ίσως για να τους προειδοποιήσει για το τι συμβαίνει στην Ομοσπονδία.

Ο πρώην τομεάρχης νομικών θεμάτων απευθύνθηκε στα μέλη επισημαίνοντας ότι «τα βαριά λόγια που ανταλλάχθηκαν δεν επιτρέπουν εφεξής την ειλικρινή και ανέφελη συνεργασία».

Για την παραίτησή του επικαλείται κυρίως λόγους κόπωσης ωστόσο επισημαίνει: «Δεν ανέχομαι να μου κουνούν το δάχτυλο άνθρωποι που “φανηκαν” μέσα από την δική μου δουλειά και δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο να ρωτήσουν γιατί γράφω ή ισχυριζομαι το οτιδήποτε στα έγγραφα μου».

Επιπλέον ο παραιτηθείς πήρε θέση ενάντια στο Σώμα Υπαξιωματικών και σε μεταβολή του βαθμολογικού καθεστώτος των εξ ΑΣΣΥ αποφοίτων, κάτι που προφανώς δεν συνάδει με τη θέση που έχει λάβει η ΠΟΜΕΝΣ το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΜΕΝΣ έκανε στροφή 180 μοιρών στην στάση της, για το Σώμα Υπαξιωματικών.

Αρχικά ενώ συνυπέγραψε το Ψήφισμα του συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ μαζί με άλλες οργανώσεις εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, αιφνιδιαστικά αλλάζει θέση και κάθεται στο τραπέζι όσων έχει προσκαλέσει ο ΥΦΕΘΑ για να συζητήσουν το θέμα.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες: Σώμα Υπαξιωματικών: Αλλάζει στάση η ΠΟΜΕΝΣ – Στηρίζει Στεφανή

Όλα αυτά συμβαίνουν ελάχιστα 24ωρα πριν το ραντεβού  που έχουν δώσει στη Λάρισα πρωτοβάθμια σωματεία από την ΠΟΜΕΝΣ και την ΠΟΕΣ, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Σώμα Υπαξιωματικών.

Οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα συμβεί μόνο αυτό και πως θα κάνουν ένα βήμα παραπάνω θέτοντας θεμέλια για νέα ομοσπονδία, καθώς η συμπεριφορά της ηγετικής ομάδας της ΠΟΜΕΝΣ έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η παραίτηση Λέντζιου και προκειμένου να «καθαρίσουν» έναν ακόμα «αποστάτη» από την Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να ανακοινωθεί «ανασχηματισμός» τομεαρχών, ώστε να επιχειρηθεί συγκάλυψη των αντιδράσεων.