Πέθανε η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου – Στο πένθος ο δημοσιογραφικός κόσμος από την απώλεια της γνωστής συνδικαλίστριας της ΕΣΗΕΑ

 

Η Πόπη Χριστοδουλίδου πέθανε σε ηλικία 58 ετών, συγκλονίζοντας όλους εμάς τους συναδέλφους που την γνωρίσαμε, συμπορευθήκαμε ή αντιπαρατεθήκαμε μαζί της.

Η δημοσιογράφος άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα τα ξημερώματα στο Τζάννειο νοσοκομείο Πειραιά, της πόλης που αγαπούσε και εργαζόταν.

Κάλυψε για πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ ήταν από τους πρωτοπόρους στους αγώνες των δημοσιογράφων για τις διεκδικήσεις των θεμάτων που τους απασχολούν.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου, ήταν πρωτεργάτης του blog «Πειρατικό Ρεπορτάζ» με θέματα που αφορούν το Λιμενικό, τον Πειραιά και γενικότερα θέματα που αφορούν διεκδικήσεις και δικαιώματα.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου διακρίθηκε για την μαχητικότητά της τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Για πολλά χρόνια έδινε τον προσωπικό της αγώνα για τα θέματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο γι αυτήν να είναι στην πρωτοπορία των μαζικών αγώνων.

Είχε εκλεγεί στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ ήταν γνωστή για τους αγώνες της στην ΕΣΗΕΑ, όπου και για πολλά χρόνια συνδικαλιζόταν.

Η λαβωμένη υγεία της δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο γι αυτήν να κατεβαίνει σε πορείες, συνελεύσεις και διαδηλώσεις για θέματα που αφορούσαν διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Είχε επίσης διατελέσει για πολλά χρόνια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Έθνος, και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της.

Η φωνή που σίγησε σήμερα το πρωί, δύσκολα θα αναπληρωθεί.

Αντίο Πόπη, τελικά ήταν περισσότερα αυτά που μας ένωναν από όσα μας χώριζαν…. Κι ας μην το μάθαμε ποτέ…

 

 

Προηγούμενο άρθροΓενοκτονία Αρμενίων: Η αναγνώριση από τις ΗΠΑ «ρουά ματ» στην Άγκυρα
Επόμενο άρθροΠόθεν έσχες 2019: Λήγει η προθεσμία υποβολής στο pothen.gr – Πρόστιμα
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).