Παναγιωτόπουλος: Υποβρύχια στο Οικόπεδο 7 στέλνουν Γαλλία - Ιταλία Κύπρος: Νέες προκλήσεις των Τούρκων στην Νεκρή Ζώνη

Υποβρύχια στο Οικόπεδο 7 στέλνουν Γαλλία – Ιταλία, δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον Real FM

Ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Κυπριακή ΑΟΖ Γαλλία και Ιταλία, στέλνοντας το φονικότερο των θαλάσσιων όπλων, τα υποβρύχια, για να προστατεύσουν τα συμφέροντάς τους στο Οικόπεδο 7.

Αυτό αποκαλύπτει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του σήμερα, σχολιάζοντας τα μέτρα που έχει πάρει η Ευρώπη κατά της τουρκικής επιθετικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει αρχικά ότι  η αντίδραση της Ευρώπης δεν ήταν αυτή που περιμέναμε, αλλά αυτό ισχύει περίπου σε όλα τα ζητήματα.

Η Ευρώπη εμφανίζεται λίγο δυσλειτουργική, λίγο διστακτική, λίγο αργή στο να καταδικάσει αποφασιστικά παράνομες, έκνομες συμπεριφορές «παικτών», όπως η Τουρκία.

 Επί πολλούς μήνες η Τουρκία σημειώνει αυτές τις συμπεριφορές, οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά κράτους – μέλους της Ε.Ε.

Από εκεί και πέρα όμως, φαίνεται ότι υπάρχουν όρια σε όλα και κάτι γίνεται. Λάβετε υπόψη και τις αντιδράσεις της Γαλλίας μεμονωμένα, να αποστείλει μία φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο στο «επίδικο» Οικόπεδο 7. Ενδεχομένως, θα ακολουθήσουν και οι Ιταλοί.

Έχω την πληροφόρηση ότι κι ένα ιταλικό υποβρύχιο κατευθύνεται ή βρίσκεται ήδη στο Οικόπεδο 7.

Επομένως προκύπτει κάποια διεθνής αντίδραση.

Το ζήτημα είναι, όπως είπα, να υπάρξει κάποιο «κόκκινο φανάρι» σε αυτές τις επιθετικές συμπεριφορές.

Θα δούμε πού θα οδηγήσει. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ανακοπεί η Τουρκία, αν και νομίζω ότι η εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα καταδείξει και τα προβλήματα για την Τουρκία μέσα στη Συρία.