Επίδομα θέρμανσης 2019: Σήμερα η ΚΥΑ για ποσά -κριτήρια δικαιούχους – Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα

 

Σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου αναμένεται να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης. Με την απόφαση θα ξεκαθαριστούν τα ποσά, τα κριτήρια αλλά και οι δικαιούχοι.

Όπως έχουν προαναγγείλει από την κυβέρνηση η καταβολή του επιδόματος θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ το ποσό θα κυμανθεί από 64 έως 440 ευρώ.

Όπως προγραμματίζεται, το κονδύλι για το επίδομα θα είναι αυξημένο κατά 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 68 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 11 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Επίδομα θέρμανσης 2019: Οι αλλαγές

Ειδικότερα, οι αλλαγές που δρομολογούνται από το υπουργείο Οικονομικών είναι:

  1. Αύξηση της επιδότησης, από 16 λεπτά το λίτρο, στα 18-20 λεπτά το λίτρο.
  2. Πρόβλεψη για ενίσχυση των δικαιούχων νοικοκυριών ης πρώτης και δεύτερης κλιματικής ζώνης τα οποία αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση.
  3. Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει τα Γρεβενά, τη Δράμα, τον Εβρο, την Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τις Σέρρες και τη Φλώρινα
  4. Η δεύτερη ζώνη περιλαμβάνει την Αρκαδία, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Ξάνθη, την Πέλλα, τη Ροδόπη, τα Τρίκαλα και τη Χαλκιδική.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναμένεται να αλλάξουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης 2019.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»