στρατιωτικοί γιατροί Δώρο Πάσχα 2020 και στο στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό Ένοπλες Δυνάμεις: Υγειονομικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου ΠολέμουΣτρατιώτης καταδρομών τραυματίστηκε από χειροβομβίδα Στρατιωτικοί γιατροί

Ένοπλες Δυνάμεις: Σαρωτικές αλλαγές στο Υγειονομικό – Αλλάζουν χρόνοι διοίκησης και υπηρεσίες σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό Πολεμική Αεροπορία

 

Σαρωτικές αλλαγές στους χρόνους διοίκησης και τις θέσεις που απαιτούνται για τις προαγωγές των αξιωματικών του Υγειονομικού φέρνει η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Αυτό που φαίνεται να κυριαρχεί είναι το διακλαδικό πνεύμα, καθώς, όπως θα δείτε και στο σχετικό έγγραφο, όλες ανεξαιρέτως οι θέσεις που μπορούν να ασκήσουν τους προβλεπόμενους στον βαθμό τους χρόνο διοίκησης είναι διακλαδικές, ανεξάρτητα με την προέλευση του αξιωματικού.

Οι αλλαγές αφορούν όλους ανεξαιρέτως όσους υπηρετούν στο Υγειονομικό, δηλαδή γιατρούς, οδοντιάτρους, νοσηλευτές, κτηνίατρους, ψυχολόγους, τόσο στον Στρατό Ξηράς όσο και το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Ο χρόνος διοίκησης είναι αυτός που υπολογίζεται για την προαγωγή των αξιωματικών σε όλες τις φάσεις του επαγγελματικού τους βίου στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο χρόνος που διανύθηκε από Αξιωματικούς των βαθμών και ειδικοτήτων του άρθρου 1 σε θέσεις που καθορίζονται για πρώτη φορά ως θέσεις διοίκησης βάσει του άρθρου αυτού, λογίζεται ως χρόνος διοίκησης από τότε που διανύθηκε ή άρχισε να διανύεται.

Δεν γνωρίζουμε εάν οι νέες ρυθμίσεις είναι καλοδεχούμενες από τους ίδιους τους αξιωματικούς

ωστόσο σίγουρα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την διακλαδικότητα που την ακούμε αλλά δεν την έχουμε δει σε πλήρη εφαρμογή.

Δείτε το ΦΕΚ με την σχετική απόφαση για τις αλλαγές στο Υγειονομικό κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ