Ανασχηματισμός έως 9 Ιουλίου - Ποια ονόματα ακούγονται στο ΥΠΕΘΑ ανασχηματισμός Εθνικής Άμυνας Κορονοϊός: Αρχηγός περιμένει αποτελέσματα για Covid-19 άδειες Πάσχα στρατιωτικών και έξοδοι στρατιωτών ΓΔΑΕΕ: Βγήκε το ΦΕΚ με τους διορισμούς - Τι περίεργο έχει Μισαήλ Παπαδάκης ΓΔΑΕΕ -Αναπληρωτής έκπληξη: Ταξίαρχος που προπηλάκισε ο Καμμένος «Χακί» συνδικαλισμός με «γαλάζια» τροπολογία - Aπίστευτα ρουσφέτια Επιτροπή Κοινωνικών Προβλημάτων (ΔΕΚΠ ΥΠΕΘΑ Λέρος - Κλοπή Όπλων: Ποιοι βρήκαν ευκαιρία και ζητούν ΚΥΣΕΑ & κρίσεις Ακρόαση Πολιτικού Προσωπικού από ΓΓ ΥΠΕΘΑ ΥΠΕΘΑ: Ποια στρατόπεδα προτάθηκαν για να γίνουν φυλακές

«Χακί» συνδικαλισμός με «γαλάζια» τροπολογία – Φέρνουν απίστευτα ρουσφέτια δημιουργώντας γραφείο ελέγχου και «φίμωσης» στρατιωτικών στον ΥΕΘΑ

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

«Χακί» συνδικαλισμός: Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κατάθεση τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, η οποία θα εξυπηρετεί συγκεκριμένους συνδικαλιστές ώστε να μπορέσει η «γαλάζια παράταξη» να βολέψει τα παιδιά της και να ελέγξει το στράτευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η προετοιμασία έχει γίνει από την «σαμαρική πτέρυγα» για να εξυπηρετήσει τα αιτήματα των συνδικαλιστών,

οι οποίοι είχαν στηρίξει προεκλογικά τους συγκεκριμένους βουλευτές, μετατρέποντας τα σωματεία τους σε προεκλογικά κέντρα υποστήριξης των «σαμαρικών» βουλευτών, ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Με την τροπολογία επιδιώκεται να αναγνωριστεί μια και μοναδική Ομοσπονδία στρατιωτικών, ένα αίτημα που έχει θέσει επανειλημμένα η ΠΟΜΕΝΣ, ιδιαίτερα μετά την τελευταία τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα στους στρατιωτικούς να συγκροτούν πάνω από μια Ομοσπονδίες.

Ενδεχομένως να έχει εισακουστεί το αίτημά της από την κυβέρνηση και με αυτήν την τροπολογία να ικανοποιείται.

Ωστόσο είναι εντυπωσιακή η αντίληψη που έχει η «γαλάζια παράταξη» για τον συνδικαλισμό:

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία περιέχει διάταξη με την οποία η μία και μοναδική Ομοσπονδία θα κατοικοεδρεύει στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο οποίο θα ιδρυθεί ένα γραφείο θεσμικής εμπροσώπησης στρατιωτικών, ώστε προφανώς ο υπουργός να μπορεί να ελέγχει τον συνδικαλισμό.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία οι συνδικαλιστές να ανήκουν στο γραφείο του υπουργού.

Συνδικαλισμός με γραφείο ελέγχου και «φίμωσης» στρατιωτικών

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το εδάφιο που αφορά τη στελέχωση του γραφείου ελέγχου και «φίμωσης» στρατιωτικών.

Μέλη του θα είναι το ΔΣ της αναγνωρισμένης Ομοσπονδίας και καμια δεκαριά στρατιωτικοί που θα υποδείξει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας!

Δηλαδή, η «ομάδα των Αθηνών» της αναγνωρισμένης Ομοσπονδίας θα επιλέγει τα πλέον πειθήνια άτομα για να υπηρετήσουν στο γραφείο του υπουργού, αφού είναι βέβαιο ότι δεν θα προτείνει όσους πχ εναντιόνονται σε θέσεις και αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΜΕΝΣ: Παραίτηση βόμβα με καταγγελίες για ποινικές ευθύνες

Έτσι ο πρόεδρος δημιουργεί μια ελίτ προσώπων της αρεσκείας του, απομονώνοντας τη φωνή των πρωτοβάθμιων ενώσεων, αφού τα άτομα αυτά (από τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις) δεν θα προτείνονται/επιλέγονται από τα ΔΣ των Ενώσεων.
Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται τεχνηέντως, μέσω τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να απομονωθούν οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις.
Το σίγουρο είναι ότι εάν περάσει έτσι όπως έχει το άρθρο το γραφείο εν τέλει θα στελεχωθεί με πάνω από 20 άτομα, μόνο από την περιοχή των Αθηνών και συνεπώς η «ομάδα των Αθηνών»  θα μεγαλώσει αριθμητικά και θα αποκτήσει και περισσότερες εξουσίες.
Τα γνωρίζει αυτά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος; Θα το αφήσει να περάσει έτσι και να του φορτώσουν ένα μηχανισμός «φίμωσης» των στρατιωτικών και εξυπηρέτησης ημετέρων στο γραφείο του;
Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις και θα αποφευχθεί μια τέτοια τραγωδία…