Άσκηση Παρμενίων 2019: NH-90 & Kiowa warrior σήμερα η 16η Μεραρχία Kiowa warrior ΓΕΣ

Άσκηση Παρμενίων 2019: NH-90 & Kiowa warrior σήμερα η 16η Μεραρχία – Κόλαση πυρός στον Έβρο από τον υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη και τους επιτελείς του

Κόλαση πυρός σήμερα επιφυλάσσει η 16η Μεραρχία στον Έβρο και ο υποστράτηγος Άγγελος Ιραρίδης με τους επιτελείς του στον Ψηλό Στάλο, όπου θα γίνει η τελική φάση της Άσκησης Παρμενίων 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr στο πεδίο της μάχης θα εμφανιστεί σήμερα το ελικόπτερο  NH-90 που παρέμενε καθηλωμένο για πάνω από 2 χρόνια λόγω ανταλλακτικών και κακής συμφωνίας με τους Γάλλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μετά από ενέργειες του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Καμπά, βρέθηκε λύση και ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος βρήκε τον τρόπο για την έγκριση

και αποδέσμευση 21 εκατομμυριών ως προκαταβολή για να μπορέσουμε να πάρουμε ανταλλακτικά και να επανεκκινήσει το πρόγραμμα παραλαβής των υπολοίπων έξι.

Επιπλέον στον ελληνικό ουρανό ακριβώς απέναντι από τα τουρκικά σύνορα, θα κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά σε επιχειρήσεις δεκάδες Kiowa warrior.

Τα ελικόπτερα έχουν αποκτηθεί με πρωτοβουλία και πίεση του Αλκιβιάδη Στεφανή όταν ήταν Αρχηγός ΓΕΣ και σήμερα θα είναι παρών στην παρθενική τους εμφάνιση σε άσκηση.

Ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Καμπάς όχι μόνο πίστεψε στην πρωτοβουλία Στεφανή, αλλά πίεσε τους Αμερικάνους και τελικά πέτυχε να βελτιωθούν οι ίροι της συμφωνίας, με αποτέλεσμα να λάβει μεγάλη προμήθεια ανταλλακτικών και κινητήρων και να αυξήση την διαθεσιμότητά τους από 36 σε 70.

Το βράδυ, παρουσία του πρωθυπουργού στη 12η Μεραρχία θα πραγματοποιηθεί η άσκηση Βελισσάριος 2019.