110 Πτέρυγα Μάχης: Οι Αμερικανοί «φέρνουν» 300 νέες θέσεις εργασίας

110 Πτέρυγα Μάχης: Οι Αμερικανοί «φέρνουν» 300 νέες θέσεις εργασίας – Ποιες θα είναι οι ειδικότητες – «Κλείδωσε» ο αγωγός καυσίμων

Μπορεί ακόμη τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Άμυνας να επεξεργάζονται τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποποίηση των προτάσεων των Αμερικάνων

για την αύξηση της παρουσίας τους στη Σούδα, την 110 Πτέρυγα Μάχης και τα λιμάνια σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα,

αλλά οι πληροφορίες και ο σχεδιασμός μαρτυρούν πώς τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες θα είναι πολλά και σημαντικά.

Ποιες θα είναι οι ειδικότητες για τις θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι εργασίες για την αύξηση της παρουσίας των ΗΠΑ στην 110 Π.Μ θα φέρουν 300 νέες θέσεις εργασίας σε ειδικότητες

μηχανικών,ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων προκειμένου να τρέξουν τα έργα που έχουν προγραμματιστεί ώστε να έρθουν στη βάση της Λάρισας περισσότερα drone αλλά και ιπτάμενα τάνκερ όπως σας είχε ενημερώσει σε σχετικό ρεπορτάζ η larissanet.

«Κλείδωσε» ο αγωγός καυσίμων

Για την μεταστάθμευση των ιπτάμενων τάνκερ είναι πλέον δεδομένο ότι θα κατασκευαστεί αγωγός καυσίμων στο νέο αεροδιάδρομο της 110 Π.Μ. που μπορεί να επιτρέψει την προσγείωση και την απογείωση των θηριωδών αεροσκαφών.

Πληροφορίες από το υπ. Άμυνας αναφέρουν ότι από αυτόν τον αγωγό θα επωφελούνται και τα ελληνικά F-16 για τα οποία θα υπάρχουν 7 υποδοχές ανεφοδιασμού.

Έτσι τα ελληνικά μαχητικά αφού ανεφοδιαστούν τάχιστα, άμεσα θα μπορούν ξανά να βρεθούν στον αέρα για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «για να κλειδώσουν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης εκκρεμεί άλλο ένα ραντεβού στις ΗΠΑ». Πάντως επικρατεί διαπραγματευτικός «πυρετός»

καθώς η ελληνική πλευρά με έξυπνη διαπραγμάτευση θέλει να κερδίσει περισσότερα οφέλη για την ΕΑΒ η οποία σε αυτή τη περίπτωση θα δουλέψει σε υψηλούς ρυθμούς κερδίζοντας σε τεχνογνωσία αλλά και τεχνολογία αιχμής που ούτως η άλλως κατέχουν οι ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: larissanet.gr