ΥΠΕΘΑ: Πού βρίσκονται όπλα και πυρομαχικά από την ΥΝΤΕΛ κλοπή όπλων στη Λέρο Παναγιωτόπουλος

ΥΠΕΘΑ: Πού βρίσκονται όπλα και πυρομαχικά από την κλοπή στην ΥΝΤΕΛ – Περίεργη αποσιώπηση του θέματος παρά την αρχική αισιοδοξία

Πέρασαν 20 ημέρες από εκείνη την αποφράδα ημέρα της ανακοίνωσης απώλειας στρατιωτικού υλικού στην ΥΝΤΕΛ Λέρου.

Την αρχική αισιοδοξία ότι θα βρεθούν τα πυρομαχικά ή τουλάχιστον θα γίνει γνωστό τι απέγιναν, διαδέχεται η περίεργη σιωπή.

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν από το θέμα και μάλλον κάποιοι θέλουν να το αφήσουν να ξεχαστεί.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στις 13 Σεπτεμβρίου  2019 δήλωνε ότι  «Βρισκόμαστε κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής του στρατιωτικού υλικού στην Λέρο και είναι στοίχημα αυτό».

Τελικά μέχρι σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2019, η κλοπή ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν δώσει καταθέσεις, όπλα και πυρομαχικά περιέργως δεν έχουν βρεθεί.

Ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες από κυριακάτικη εφημερίδα ότι «το θεωρούμενο απολεσθέν “πολεμικό υλικό βρέθηκε και πρόκειται για μεγαλειώδη γκάφα της νυν ηγεσίας του υπουργείου που βιάστηκε να ανακοινώσει την κλοπή και τώρα προσπαθεί να θάψει το θέμα για να μην εκτεθεί».

Δεν γνωρίζουμε εάν έχουν βάση αυτές οι πληροφορίες. Γεγονός πάντως είναι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το θέμα, σε αντίθεση με το πρώτο διάστημα όπου δίνονταν κάποιες πληροφορίες για τις εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια Διεύθυνση Ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ δεν είχει διαψεύσει το δημοσίευμα μέχρι το πρωί της Δευτέρας.