ΥΠΕΘΑ: Έρχονται προσλήψεις ΟΒΑ - Πρώιμο το Σώμα Υπαξιωματικών

ΥΠΕΘΑ: Έρχονται προσλήψεις ΟΒΑ – Πρώιμο το Σώμα Υπαξιωματικών –  Αποκαλυπτική ανακοίνωση του βουλευτή Αθ. Καββαδά

Αποκαλυπτική είναι η ανακοίνωση του βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιου Καββαδά για το τι πρόκειται να γίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το επόμενο διάστημα.

Ο βουλευτής ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στην ανακοίνωσή του για την επίσκεψη, υποστηρίζει ότι ο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη 1.200 Θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για τον Στρατό, 400 θέσεων για την Αεροπορία και 400 θέσεων για το Ναυτικό.

Παράλληλα, μιλώντας με τον ΥΦΕΘΑ έθεσε το θέμα αναφορικά με το Σώμα Υπαξιωματικών που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κλυδωνισμούς στη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικοί Φρουροί 2019 Αποτελέσματα – Μόρια – Όλα τα ΟΝΟΜΑΤΑ

Από την ανακοίνωση του βουλευτή γίνεται αντιληπτό ότι το Σώμα Υπαξιωματικών θα αργήσει να απασχολήσει το Κοινοβούλιο – εάν τελικά φθάσει σε αυτό- καθώς επισημαίνεται ότι πρόκειται για πρόταση σε πολύ πρώιμο στάδιο για την οποία δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί ούτε τα Γενικά Επιτελεία.

Δείτε την ανακοίνωση του βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιου Καββαδά, ο οποίος μάλιστα είναι απόστρατος.

Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν γενικά θέματα που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ άλλων η ενίσχυση σε προσωπικό και η φημολογία που κυκλοφόρησε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών.

Ο Βουλευτής, ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, μετέφερε τις επιφυλάξεις μερίδας των εν ενεργεία και αποστράτων υπαξιωματικών σχετικά με την προοπτική δημιουργίας ενός τέτοιου Σώματος και ζήτησε από την πολιτική ηγεσία τις απόψεις της επί του θέματος, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς διαλόγου και πάντα με γνώμονα το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ.Καββαδάς έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η πρόταση για δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, αφού αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις των αρχηγείων, καθώς και ότι η εφαρμογή οιασδήποτε απόφασης δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει και να επηρεάσει ούτε όσους φοιτούν αυτή τη στιγμή σε Στρατιωτικές Σχολές, αλλά ούτε και τους εν ενεργεία υπαξιωματικούς. Επιπλέον, ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόθεση κατάργησης των Σχολών Υπαξιωματικών.

Τέλος, ο κ. Καββαδάς ενημερώθηκε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε άμεση προκήρυξη 1.200 Θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για τον Στρατό, 400 θέσεων για την Αεροπορία και 400 θέσεων για το Ναυτικό.