Το μυστικό τετ-α-τετ Στεφανή – Κικίλια και ο Παναγιωτόπουλος – Τι έκανε ο υπουργός υγείας στο ΥΠΕΘΑ όταν έλειπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Μια συνάντηση που έγινε στο ΥΠΕΘΑ και δεν ανακοινώθηκε μας μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέφθασε εποχούμενος σε μοτοσυκλέτα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα απόγευμα γύρω στις 6 την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πετούσε εκείνη την ώρα για τη σύνοδο των υπουργών άμυνας της ΕΕ στο Ελσίνκι.

Τον υπουργό υγείας μαθαίνουμε ότι υποδέχθηκε στην είσοδο ο ΓΓ ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνης Οικονόμου ενώ είχαν εκτενές τετ-α-τετ με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Επειδή δεν συνηθίζεται να γίνονται συναντήσεις υπουργών με υφυπουργούς άλλων υπουργείων, η παρουσία Κικίλια στο ΥΠΕΘΑ κατά τη διάρκεια της απουσίας Παναγιωτόπουλου τράβηξε το ενδιαφέρον.

Ακούγεται μάλιστα ότι το επίκεντρο της συζήτησης ήταν πώς θα μπορούσαν να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του ΥΦΕΘΑ και να αναλάβει νέα πράγματα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο ίδιος έχει ανοίξει ήδη το θέμα της Εθνφυλακής και της πιθανής στράτευσης των γυναικών για να μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτήν, το θέμα της αύξησης της θητείας και το θέμα των αλλαγών που προωθεί στους υπαξιωματικούς και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η πληθωρική προσωπικότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή δεν χωράει στο «κοστούμι του ΥΦΕΘΑ» που του έραψαν αμέσως μετά τις εκλογές και θέλει να φαίνεται ότι ελέγχει το «παιχνίδι» στο ΥΠΕΘΑ.

Επίσης μαθαίνουμε ότι ο μόνιμος «καημός» του κ. ΥΦΕΘΑ είναι ο Αρχηγός ΓΕΣ τον οποίον θέλει να αντικαταστήσει, ενώ κατά πληροφορίες φαίνεται ότι εξέφρασε την άποψη ότι το ΥΠΕΘΑ θα έπρεπε να το έχει αναλάβει ένας άξιος υπουργός όπως ο Βασίλης Κικίλιας.

Τουλάχιστον αυτά μας μεταφέρουν κάποιοι που είδαν την επίσκεψη Κικίλια, για την οποία δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση, σε αντίθεση με τις συνήθως λαλίστατες ανακοινώσεις που βγάζει ο ΥΦΕΘΑ για τις συναντήσεις του που συνοδεύονται πάντα και από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Οι κακές γλώσσες πάντως κάνουν λόγο για «φράξια Σαμαρικών» στην οποία έχει ενταχθεί ο ΥΦΕΘΑ ελέω του ΓΓ Αντώνη Οικονόμου ο οποίος τον στηρίζει από την εποχή που ήταν στο Γ΄ ΣΣ.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»