Τέλος επιτηδεύματος – Εισφορά αλληλεγγύης: Πότε καταργούνται – Τα χρονικά περιθώρια όρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 84η ΔΕΘ ανέλυσε μιλώντας στους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα στο «Εκτός Γραμμής στον Alpha» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,

ο οποίος υποστήριξε ότι θα υπάρξει σταδιακή κατάργηση φόρων ενώ θα διατηρηθούν τόσο το αφορολόγητο όριο όσο και το επίδομα σύνταξης.

Για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είδαν τη μείωση και ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο στάδιο μείωσης που στον προγραμματισμό μας είναι να εφαρμοστεί από 1/1/2021 και στην επόμενη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σε θέση να πει τι έκανε φέτος.

Σε ό,τι αφορά τις 120 δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο επανέλαβε το κάλεσμα προς τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις και το χαμηλό επιτόκιο καθώς αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία που δίνεται.

Πάντως για την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος η κυβέρνηση δεν φαίνεται να βιάζεται ιδιαίτερα να τα καταργήσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι σταδιακά, μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης το 2023 δεν θα υπάρχει η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.