Ταξιδιωτική Οδηγία ΗΠΑ για Τουρκία: Κίνδυνος για συλλήψεις Αμερικανών που επικρίνουν την τουρκική κυβέρνηση και τρομοκρατικές επιθέσεις

Τον κίνδυνο να συλληφθούν Αμερικανοί πολίτες από τις τουρκικές δυνάμεις Ασφαλείας, για πολιτικούς λόγους, επισημαίνει ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ που εκδόθηκε χθες 5 Σεπτεμβρίου.

Σϋμφωνα με αυτήν εφίσταται η προσοχή των Αμερικανών και συνίσταται να μην ταξιδεύουν σε περιοχές των συνόρων με τη Συρία και το Ιράκ, γιατί μπορεί να γίνουν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ή ακόμα και να συλληφθούν από την τουρκική αστυνομία για πολιτικούς λόγους.

Συνιστά επίσης την προσοχή να μην ασκούν κριτική δημόσια μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τουρκική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην σύλληψή τους. 

Ταξιδιωτική Οδηγία ΗΠΑ για Τουρκία: συλλήψεις Αμερικανών

«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κρατήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και αμερικανοί πολίτες, για εικαζόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις που βασίζονται σε ελάχιστα ή μυστικά αποδεικτικά στοιχεία και για λόγους που φαίνεται να είναι πολιτικά παρακινούμενοι.

Αμερικανοί πολίτες έχουν επίσης υποβληθεί σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που τους εμποδίζουν να αναχωρήσουν από την Τουρκία.

Η συμμετοχή σε διαδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς και η δημόσια επίκριση στην κυβέρνησης, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούν να οδηγήσουν σε σύλληψη», προειδοποιεί το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης συνίσταται στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ ή τη Συρία, καθώς ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία, αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία.

Οι τρομοκράτες μπορούν να επιτεθούν χωρίς προειδοποίηση, με στόχο τις τουριστικές τοποθεσίες, τους κόμβους μεταφοράς, τις αγορές / εμπορικά κέντρα, την τοπική αυτοδιοίκηση, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους.

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Δεν υπάρχει σχέδιο κατάσχεσης του ιρανικού Adrian Darya 1
Επόμενο άρθροΑναδρομικά ενστόλων 2019: Έρχεται νέο «πακέτο» από το ΣτΕ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).